169 ще са секционните избирателни комисии за местния вот в община Плевен

23.10.2019 11:51

169 секционни избирателни комисии са сформирани за провеждане на местните избори на 27 октомври в община Плевен. Това обяви днес на пресконференция броени дни преди вота председателят на Общинска избирателна комисия – Плевен Ярослав Димитров.

162 са сформираните СИК според броя гласоподаватели, три ще са подвижните избирателни комисии, които ще обслужват гласоподаватели със затруднения в предвижването – 91 са подадените заявления. Една секция ще има в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“  – Плевен, за първи път ще се сформира СИК и в болница „Сърце и мозък“, една секция ще има в Затвора, както и една в Дома за стари хора в село Бохот.

Изборният ден на 27 октомври ще започне в 7 часа, краят му е в 20 часа като може да бъде продължен най-късно до 21 часа.

Ярослав Димитров посочи, че е създадена организация в изборната вечер за приемане и обработване протоколите от комисиите. Председателите на всяка СИК заедно с още двама от членовете й с изборните книжа и чувала с бюлетините ще се насочат към зала „Катя Попова“, където получават входящ номер. По тези номера ще бъдат извиквани в Общината, където на първия и на третия етаж е организирано приемането на изборните книжа и бюлетините. В залата на третия етаж ще са разположени 16 работни места на изчислителния пункт на Информационни обслужване, което предполага по-бързото обработване на данните от изборите, тъй като операторите сега са повече от предишния вот.

Още същата вечер след предаване на изборните материали председателят на всяка една СИК получава и заплащането. Общо 1426 са членовете на избирателните комисии в община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: