Зеленогорски: Георг Спартански ще спечели на първи тур, черният пиар не помага на опонентите ни

23.10.2019 17:22

„Предизборната кампания навлиза в решителната си фаза и без да се изненадвам виждам срещу нас черен пиар, черен пиар, черен пиар… 20 години някои хора не се научиха, че така избори не се печелят“.
Това заяви Найден Зеленогорски на пресконференция на Местна коалиция „Демократична България – Обединение“ (СДС, БЗНС), на която бяха представени част от кандидатите на коалицията за общински съветници. Той заяви, че има голяма вероятност подкрепеният от коалицията независим кандидат за кмет Георг Спартански да спечели изборите още на първи тур. „Всеки прави проучвания и те дават едно и също и то е, че Спартански най-вероятно ще спечели на първия тур. Естествено, това демотивира нашите опоненти, но проблемът не е наш, а техен. Въпросът е, че няма да го разрешат, обяснявайки как животът в Плевен ще започне на другия ден, след като те спечелят изборите. Все едно в града ни не е имало индустрия, не е имало медицина, няма улици. Те ще дойдат и ще изградят едно мощно междуинституционално сътрудничество, ще построят всички видове стадиони и зали и ще решат демографските проблеми, като може би ще внесат хора“, иронично коментира Зеленогорски.

По време на пресконференцията своите идеи за развитието на Плевен представиха и част от кандидатите за общински съветници на Местна коалиция „Демократична България – Обединение“ (СДС, БЗНС). Ето какво споделиха те:

Албена Симеонова: Благодарение на Георг Спартански екологичните проблеми на Плевен са все по-малко и се решават все по-успешно. Самата аз се занимавам със земеделие и като общински съветник бих предложила формирането на фермерски пазар, на който своите стоки да предлагат изключително местни производители. Другата ми голяма цел е парк „Кайлъка“ да стане общински. Ако държавата не пожелае доброволно да го предаде за стопанисване на Общината, ще организираме местен референдум.

Свилен Трифонов: Моя кауза ще бъде пускането на автобусна линия до Малкия язовир в „Кайлъка“, каквато както помнят плевенчани имаше в близкото минало. По този начин ще се намали използването на лични превозни средства. Също така, държа да бъде организирана и транспортна линия, която да свърже жк „Дружба“ с Втора клинична база. Липсата на такава линия е огромен проблем за много плевенчани.

Генадий Гешев: Това, което е нужно да се направи в Плевен в сферата на образованието, е да се спази Законът за предучилищното и училищното образование, тоест училищата да минат на една смяна. Това ще е добре и за учениците, и за родителите. Бил съм учител 23 години и зная какъв кошмар е учениците да приключват втора смяна в 19.20 ч. – особено през зимата.

Силвия Марковска: Нашите деца трябва да се занимават активно със спорт. Обиколила съм почти цяла Европа, където във всички страни общините работят за израстването на младото поколение здраво чрез спорта. Само така нацията ни ще бъде здрава и на нас, педагозите, ще ни бъде по-лесно да работим. Град Плевен остана може би сред малкото в страната без модерна спортна зала. Затова апелирам към държавата да ни обърне внимание, все пак и ние сме граждани на България.

Ангел Мавровски: Един от важните проблеми на Плевен е справянето с безстопанствените кучета. Общината има изготвен проект и е въпрос на месеци изграждането на приют. Друг проблем е безконтролното движение на каруци, като той може да бъде решен единствено чрез синхрон в действията на Областна администрация и Общинския съвет. Проблем в Плевен е и качеството на въздуха, като аз ще пледирам за внедряването на газанализаторна система във всяко едно населено място в общината.

Цветан Димитров: Като лекар, забелязвам, че децата нямат необходимото време, за да обядват. Можете да си представите какво се случва с едно дете, което не обядва, във възрастта, в която расте и изгражда органи и системи. Затова бих предложил на общинската администрация да направи така, че в училищата да бъде осигурено време за обедно хранене. Също така, в Плевен има нужда от профилактични програми, свързани със здравословното хранене на децата, като аз бих могъл да бъда полезен в тази насока.

Бойко Янчев: През изминалия мандат парите за спорт се увеличиха три пъти, като бе наблегнато на развитието на детско-юношеския спорт. Като общински съветник ще продължа да работя за развитието на спорта и подобряването на спортната база в града. Категорично, Плевен има нужда от нова спортна зала.

Лора Герасимова: Щастлива съм, че в нашия отбор е обединен целият десен спектър. Чувствам се готова да участвам в надпреварата заедно с тези хора. Според мен, голям проблем е безработицата сред младите хора. В тази връзка искам да прокарам работещи идеи, за да могат младите да имат реализация.

Невен Вутев: Това, което ме убеди да се включа в тази кампания, бе желанието ми да преборя апатията и незаинтересоваността, които властват сред младите хора. Обидно е политиката да се свързва единствено с далавери и тарикатлъци. Искам да върна надеждата на младите. Аз не съм от хората, които мрънкат и недоволстват, а действат и се борят за идеите си.

За листата с кандидати за общински съветници и за кметове в населените места на община Плевен, издигнати от Местна коалиция „Демократична България – Обединение“ /СДС, БЗНС/, се гласува с номер 68 в интегралната бюлетина, а за Георг Спартански за кмет на община Плевен с номер 70.

PR публикация
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: