Георг Спартански: Продължавам да вярвам в професионализма и почтеността на българските учители!

23.10.2019 15:25

Преди 4 години обявих пет свои приоритета, започващи с началната буква от името на Плевен: прозрачност, публичност, почтеност, професионализъм и практичност. Максимално съм се придържал към тези принципи и в сферата на образованието. В моето съзнание тези 5 приоритета са свързани и съм убеден, че трябва да действат в единно цяло и в бъдеще. Това каза кандидатът за кмет на Плевен Георг Спартански на среща с учители и директори на плевенски детски градини и училища, представители на синдикални организации в сферата на образованието в препълнената зала на сграда „Гена Димитрова“.


Той припомни, че време на неговия мандат като кмет са вложени много средства в ремонт на образователната инфраструктура по проект „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 на обща стойност 10 223 215,88 лева. „Ремонтните дейности включваха изпълнение на мерки за енергийна ефективност, дейности за ремонт и реконструкция на сградите и на прилежащите им дворни пространства за 9 обекта на образователната инфраструктура – НУ „Христо Ботев”, детските градини „Ралица”, „Юнско въстание”, „Щурче”, „Калина”, „Теменуга” и „Дружба” и на Детска ясла „Гергана”. Усилено върви ремонтът и на ОУ „Климент Охридски.“, коментира Спартански.
По същата оперативна програма за близо 1 млн. 400 хил. лв. беше направен основен ремонт и въведени мерки за енергийна ефективност в ДФСГ „Интелект”.


„Успяхме да постигнем целите и на двата проекта – да осигурим подходящи и безопасни условия за обучение, игра, спорт и отдих, както в сградите, така и в прилежащите им дворни пространства; да осигурим достъпна архитектурна среда, както и по-високо ниво на енергийната ефективност и намаляване на разходите за енергия. Подобни по мащаб дейности, които допринасят и за удължаване на жизнения цикъл на сградите на образователните обекти, в последните десетилетия не бяха извършвани. Ще продължи модернизацията на училищата и детските градини, ще продължи и допълнителното финансиране, но с практично харчене на парите от Европа и парите на гражданите в името на по-доброто бъдеще на Плевен.“, каза кандидатът за кмет.
Георг Спартански припомни, че с целева помощ от държавата бяха извършени ремонтни дейности за 1 млн. лв. в МГ „Гео Милев”, 200 000лв. в СУ „Стоян Заимов”, 200 000лв. в ОУ „Йордан Йовков” и 312 000лв. в НУ ”Патриарх Евтимий”.


„Наясно съм с всичко, което се случва в града ни, защото съм в непрекъснат контакт с хората, не се крия от тях и нямам притеснение да ги гледам в очите. Доверието е взаимно, защото няма ден, в който плевенчани да не ме търсят и да не споделят с мен различни проблеми. В този смисъл предвиждам да продължат работните ни срещите не само с директорите, но и учителите , за да можем да „пием вода от извора”. Затова от Вас ще бъдат въпросите, а ние ще се опитаме да дадем отговорите.
На срещата Георг Спартански получи категорична подкрепа за политиките в сферата на образованието и новите проекти, заложени в програмата му за управление.

PR-публикация
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: