Соросоидите от групата на Спартански саботираха изграждането на паметника на ген. Вазов в Плевен

22.10.2019 7:46

Соросоидите от групата на Георг Спартански, саботираха с процедурни хватки завършването на паметника на ген. Владимир Вазов, по време на последната сесия на общинския съвет в Плевен. Кандидат кметът за община Плевен, Адриан Асенов от „Атака“ застана плътно зад инициативата по изграждане на паметника Ген. Вазов В Плевен. Генералът е брат на народния поет Иван Вазов и командир на 9-та плевенска дивизия, която спасява България от разкъсване с героичната си победа при Дойран през Първата световна война. На 18 и 19 септември 1918 г. гениалният военачалник унищожава при Дойран нахлуващите англо – гръцки дивизии избивайки над 10 хиляди врагове, срещу 494 български жертви. Благодарение на подвига на ген. Вазов и командваната от него 9-та пехотна плевенска дивизия България не е окупирана и унищожена след войната.
Инициативният комитет по изграждане на паметника на ген. Вазов, поиска помощ от общинския бюджет в размер на 20 хиляди лева и това даде така желаният повод от соросоидите да се разправят с патриотичната инициатива.
Мотивът им е, че когато е взето решение за изграждането на паметника не е упоменато, от къде ще се вземат средствата и подобно решение трябва да е подкрепено с количествено –стойностни сметки.
Най-яростно опонира Адриан Асенов – общински съветник и кандидат за кмет на община Плевен от ПП „Атака“, като заяви, че това е възможно да стане, като се предоставят средства от резерва на общината. Според Асенов, не е пречка, че липсва количествено-стойностна сметка, след като може да се попита вносителят на предложението, за какво ще отидат средствата и да не се подвежда общинският съвет, за да гласува на сляпо. От тук насетне остава чисто политическата и човешка воля този паметник да бъде завършен.
Асенов, застана плътно зад исканията на инициативния комитет, за да бъде изграден паметникът. И доста рязко заяви, че от случилото се става ясно, че общината няма желание да се изгради паметник на ген. Вазов. Според него се стига до дребни сметки, защото сдружението иска дарение.
„ В крайна сметка е важно някой от общината да не се мине с 20 лв. и всеки си гледа интереса. Защо не се подкрепи искането на хората, който са си направили труда да се стигне до изграждането на паметника на ген. Вазов? Хората от няколко години се мъчат да реализират инициативата, а сега не срещат подкрепа от общината. В същото време се гласуват 50 хиляди лева за фестивал на скулптурата, за два камъка, които ще ги донесат от Македония“, каза кандидат кметът от ПП „Атака“.
Асенов още заяви, че соросоидите в Плевен и в частност Георг Спартански водят града към пропаст, защото е казано, че „Народ без история, е народ без бъдеще“.
„Не може да се оставят плевенчани без история, защото Вие не я знаете. Вашето ниво не е за общински съвет Плевен, а ниво – да продавате семки. Аз искам младите хора и плевенчани да растат и живеят със съзнанието, че са достойни, че имат герой“, категоричен беше Асенов. Въпреки съпротивата на соросоидите, здравият разум в останалите съветници надделя и паметник на ген. Вазов, все пак ще има.

Видео по темата можете да видите тук: https://www.alfa.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%B3%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D0%B2%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2-21-10-2019-%D0%B3-c37181.html

Пресцентър на ПП „Атака“ – Плевен, PR публикация
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: