Георг Спартански: Културата остава мой основен приоритет!

22.10.2019 13:29

Кандидатът за кмет на община Плевен Георг Спартански се срещна с представители на гилдията на плевенските художници по тяхна покана. С нови идеи, свързани с тяхната дейност и плевенската култура, изненада Спартански творците: нов ежегоден пленер по живопис с международно участие, както и създаването на „ателиета на открито“ в Градската градина, са част от идеите на настоящия кмет на града, които той пое ангажимент да се реализират през следващия му мандат като градоначалник.


Ще продължим в усилията ни да убедим съветниците от местния парламент за подкрепа на предложението за провеждане на Международния пленер по скулптура в Плевен. „Над 100 бяха заявките за участие за първия пленер, което като факт, само по себе си, говори за пленера.“, припомни той.
Театралният фестивал „Шарено петле“, фестивалът на духовите оркестри от „От бай Дико до „Тико, Тико…“, Есенният джаз-фест ще бъдат превърнати в традиция, категоричен бе Спартански на срещата с художниците, към която се присъединиха и представители на другите творчески гилдии в града. „Общината ще продължи да съфинансира дейността на Плевенска филхармония и ДКТ „Иван Радоев“, както и да осигурява бюджетно финансиране за Северняшкия ансамбъл, Общински хор „Гена Димитрова“ и Общинския духов оркестър.“, заяви кандидатът втори мандат за кмет на община Плевен.


Георг Спартански запозна присъстващите на срещата с проектите, с които Общината кандидатства за европейско финансиране, свързани със знаковите за града Панорама и Исторически музей – облагородяване на пространствата, ремонтни дейности, нова сцена в двора на музея, възстановяване на съоръжения и артефакти в Скобелевия парк.

PR-публикация
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: