Предизборна среща на кандидатите от листата на ПП АБВ се състоя в село Гривица

21.10.2019 12:39

Предизборна среща на кандидатите от листата на ПП АБВ се състоя в село Гривица. Своята подкрепа за Цветан Антов – кандидат за кмет на Община Плевен, Любомир Ламбев – кандидат за кмет на село Гривица и Ина Константинова – кандидат за общински съветник, дойде да заяви лично председателят на партията Румен Петков.

Какво е заварил преди 4 години в кметството и какво е състоянието на Гривица днес – това отчете пред своите съграждани досегашният кмет Любомир Ламбев, който отново се кандидатира за поста. „Кметството беше разграбено, нямаше ги служебния трактор и автомобил, камери, компютри… Много е трудно да се възстанови всичко, но за тези четири години с минималните средства, които се отпускат на кметството, успяхме да сменим 97 лампи, да рехабилитараме улици за над 30 000 лв.; да направим ж.п. прелеза, който беше огромен проблем на Гривица повече от десет години. С помощта на техниката на човек от селото се справяме със снегопочистването. Престъпност в Гривица няма и обещавам и в следващия мандат да работя в същия дух”, каза Ламбев и не скри, че има още какво да се направи, въпреки трудностите. В негова подкрепа застана и кандидатът за общински съветник Ина Константинова, която от година и половина се е върнала да живее в Гривица. И ние трябва да се подрудим и направим нещо за селото си преди да поискаме, призова тя съгражданите си в повече активност и съпричастност.

Кметовете на малки населени места са много зависими от общинския бюджет и Любчо направи и невъзможното със средствата, с които разполага, подчерта Цветан Антов, досегашен съветник от листата на ПП АБВ и кандидат за кмет на Община Плевен. Антов припомни, че в програмата на ПП АБВ е заложено 20% от средствата по ОП „Региони в растеж” за община Плевен или 9,5 млн.лв. да бъдат заделени за благоустройството на малките населени места; минимум 30% от средствата, постъпили при продажба на общинско имущество в дадено населено място да остават в полза на населеното място, както е предвидено в чл. 8, ал. 1 от Закона за общинската собственост. „Нашата група в Общинския съвет на Плевен е от трима човека, но ние винаги сме отстоявали нашите позиции – бяхме против раздуването на администрацията с 5 зам.-кмета, против увеличението на такса смет. Само ние и още един колега гласувахме „против” намаляването на курсовете на автобусните превози от и за Славяново и Гривица”, припомни още Антов.

„Подкрепяйки Любо, гласувате за спокойствие; поддържана инфраструктура и сигурност. Гласувайки за Цветан Антов, гласувате за финансово обезпечаване на Гривица”, категоричен бе Румен Петков. Той припомни на гривичани, че селото може и трябва да бъде туристически център, въпреки че беше пренебрегнато по време на честванията на 140 години Плевенска епопея. „ГЕРБ мрази Плевен и това съм заявявал неведнъж. Спомнете си и за безумната винетна такса, която беше сложена за пътя между Гривица и Плевен”, каза още той. Трябва да си дадем сметка, че с изборите на 27 октомври с бюлетина № 14 ние избираме бъдещето си, призова Петков жителите на село Гривица.

Пресцентър на ПП АБВ – Плевен, PR Публикация

Купуването е продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: