55 идеи от ДПС за промяна на Плевен: увеличаване на бюджета за култура, развиване на туризма, връщане на спортната слава на града

20.10.2019 14:30

Увеличаването на бюджета за култура и заемане на достойно място от Плевен на културната карта на България. Това е една от 55 – те идеи на ДПС, реализирането на която ще обогати не дотам пълния с културни събития сега, календар на общината. Кандидатите да общински съветници от листата на ДПС ще работят за създаване и провеждане на ежегоден етно-фестивал в Плевен, защото по този начин могат да се  съхранят обичаите и традициите и да бъдат предадени на следващите поколения. В 55-те идеи на ДПС за Плевен основен акцент е сложен върху засилване на читалищната дейност чрез активна подкрепа на общината. Кандидат общинските съветници от ДПС виждат потенциал в развиване на туризма, който досега не е използван, а именно приемане на общинска програма за развиване на културния и исторически туризъм. Промяната в града ще дойде с превръщането му в утвърдена туристическа дестинация и икономическите ползи от това.

Връщане на старата спортна слава на града, изграждане на Арена – Плевен, възстановяване на спортната школа, изграждане на площадки за баскетбол, скейтборд, фитнес, възстановяване на гребните бази, ремонт на градски стадион, са идеи, които всеки кандидат общински съветник от ДПС е приел за собствена кауза.

Трябва да се приеме общинска стратегия за парк „Кайлъка“, за да се превърне в място за пълноценен отдих и разходки на плевенчани и гости на града.

Власт за хората! Гласувайте за листата на ДПС с номер 55!

PR Публикация, ДПС – Плевен

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: