Над 78 000 лв. събрани на благотворителния бал за ремонт на залата по лека атлетика на Спортното училище

20.10.2019 16:21

78 325 лева. е общата сума, събрана от благотворителния бал, организиран от “Лайънс клуб – Плевен”, за събирането на средствата за възстановяване на спортната зала по лека атлетика на Спортно училище “Георги Бенковски” в Плевен. Необходимата сума е в размер на над 250 000 лева. Лице на благотворителната кампания е олимпийската шампионка Тереза Маринова.

Гост на благотворителното събитие снощи е бил и спортният министър Красен Кралев, който е поел ангажимент министерството да помогне със средствата, които не достигат, за да се направи ремонтът на залата, като ще се финансира и реконструкцията на съблекалните, която не е включена в първоначалния план.

„Това е уникален по рода си проект, в който обществото се ангажира, при това успешно да подпомогне държавата за реновирането на спортен обект. Инициатива е пример за това, че гражданското общество в града е живо. Когато има един проблем, гражданите се активизирате, насочвате вниманието към него и с общи усилия го решаваме. Нямаше как да не откликнем на тази инициатива и да не подсигурим всички останали средства за реконструиране на залата“, казва в коментар на личния си профил във фейсбук днес министър Красен Кралев.

По време на благотворителния бал е бил организиран и голям търг. В него гостите са наддавали за мотор, с който се е състезавал Богдан Николов. Моторът е предоставен безвъзмездно от неговия син Александър Николов и е бил продаден за 15500 хил. лева. Сред предметите е била и шапка на Ферари с подпис на Михаел Шумахер, която Любо Ганев взе за 1500 лв. Министър Кралев също е участвал в търга като е спечелил тренировъчни ръкавици на световния шампион Детелин Далаклиев срещу 700 лева.


Тереза Маринова също е била предоставила едно от своите отличия. За ценителите на изкуството търгът е предложил картини на големите български художници – Владимир Димитров – Майстора, Дечко Узунов, Светлин Русев, Петър Мичев – Педро.

Тереза Маринова и министър Красен Кралев са получили пластики “Дон Кихот и Санчо Панса” на “Лайънс клуб – Плевен” за благодарност от президента на клуба Ивайло Стоянов.
Снимки: FB

#тагове:

НАЙ-НОВИ: