Илиян Йончев: Няма да изменя на моята политика на протегнатата ръка

19.10.2019 11:05

– Г-н Йончев, вие сте кандидат на БСП за кмет на Община Плевен в Местни избори 2019. Ще успеете ли да се преборите за доверието на избирателите?

– На първо място искам да благодаря за доверието, което ми е гласувано във връзка с издигането на моята кандидатура. Мотивиран съм да проведем една добра кампания, в която да представя виждането си за управлението на общината. И се надявам да получа подкрепата на избирателите.

– Вие сте активен член на ротарианското движение. Как се съчетава това с членството ви в БСП?

– Ротарианското движение и социалистическата идея имат много общи неща. Ротари е най-голямата хуманитарна организация в света, която се бори срещу полиомиелита, срещу глада, за чиста среда, за чиста вода, т.е. бори се за социални придобивки на хора в неравностойно положение. Социалистическата идея също е социално насочена. Грижата за човека е най-важната и основополагаща цел, която партията си поставя. Има и много разлики, но като цяло аз съм човек, който търси обединението, а не разединението.

– Има ли проекти за Плевен, които може да определите като акценти в работата ви като областен управител?

– Мога спокойно да заявя, че по времето, когато бях областен управител, в града и областта се изляха над 20 млн. лв. средства от държавата. Плевен беше подпомогнат с 2 млн. лв за стартиране на строителството на спортна зала, която до днес не е завършена. Моето обяснение е, че сегашното правителство няма доверие на управляващите в Плевен и затова не им отпуска тези средства. Беше ремонтирана фасадата на Спортното училище с над 1 млн. лв., трябваше да се потърсят начини за отпускане на средства за ремонт отвътре – това не е направено и до днес. Като областен управител съдействах за отпускането на 3 млн.лв. за откриване на факултет по фармация, който вече е факт и допълва възможностите за обучение в Медицинския университет. Тогава изповядвах политиката на протегнатата ръка. В този дух ще продължа и като кмет.

– На какво залагате в предизборната кампания?

– На позитивите и информираността – не пестя минусите, но и не правя трагедии от тях. Защото човек трябва да си направи изводите от нещо несвършено и да се опита да го надгради. Не може да си кмет за четири години. Един град се управлява в перспектива. Всеки продължава започнатото и надгражда. Плевен е уникален град – нито много малък, нито много голям, има истинските условия да се развива. Но, за съжаление, като че ли свикнахме да не се борим за по-добър живот. Хората трябва да поискат промяната! Да видят перспективата! И да направят правилния избор – с бюлетина № 56 .

Пресцентър на БСП – Плевен, PR публикация
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: