Радикални промени в управлението на Плевен при победа на „Атака“

19.10.2019 9:59

Кандидатът за кмет на Община Плевен и водач на листата за общински съветници от ПП „Атака“ Адриан Асенов, участва в предаването „Още от деня“ по БНТ . На въпроса, защо се кандидатира за кмет и водач на листата за общински съветници, от екрана на националната телевизия той заяви, че трябва да спасим Плевен, от Спартански и най-вече от спартанщината. Това, което имам в предвид, е че през последните четири години, аз съм единствената опозиция в община Плевен, защото казвам нещата, каквито са. Нямам икономически обвързаности в нея. Спартански, за съжаление постоянно се крие от мен, когато аз участвам в диспути, то той не участва. Въпреки, че работим в един общински съвет, то чуваемостта е нулева. БТВ имаше дебат от Плевен, в който аз отново не бях поканен. За това ще използвам ефира на студиото на БНТ, за да задам няколко кратки въпроса.
Плевен се управлява от един соросоид. Ако беше в личната му къща, то не ме интересува. Той е член и учредител на движение Русофили, а в същото време е хайверен русофил.
Плевен е записан в страницата на руската бойна слава със златни букви. Всеки руснак, знае Плевен, защото голяма част от дедите им са загинали на бойните полета край града и околността му. В същото време градът е сред най-бедните и сриващи се в Северозападна България.
Има потенциал от около 200 милиона туристи, в това число и румънските, тъй като при боевете край Гривишкия редут е било бойното кръщение на румънската армия. Нищо не се прави по този въпрос, а хотелите в град Плевен са празни. Плевен потъва, няма туристи. Скобелевият парк, в който са костите на загиналите войни е обхванат от храсти, заринат със спринцовки от наркомани. Само членовете на ПП „Атака“ ги почистваме. Нашият кмет бидейки русофил, отива в Русия и хапва черен хайвер, вместо да лобира за Плевен. Но когато ти си член на соросоидната, сган, кланяш им се и работиш с Америка за България, неминуемо това ти се отразява и в политиката, която водиш и крайна сметка рефлектира върху плевенчани.
14 години съм работил в АЕЦ Козлодуй, като ядрен енергетик. Това го казвам във връзка с проекта АЕЦ „Белене“. Заплатите в района са около 2-3 хиляди лева и говоря за средни работни заплати. Защо да не се случи същото в района на Белене, защо в Плевен и областта заплатите да не са на това ниво?
Няма ли да е добре хората в града да не получават средна работна заплата от около 500 лв., а както е в Козлодуй – над 2 хиляди лева.
Кметът на общината не е безгласна буква. Той може да лобира за това пред сдружението на общините, пред областния управител, като представител на правителството, пред премиера на страната. Спартански беше единственият кмет на делегацията на Румен Радев в Русия. Там също трябва да се лобира. Кметът трябва да е активна личност, а не да се свива като мишка, да управлява една администрация и до там да му се свежда функцията.
Ако бъда избран за кмет на община Плевен, на първо място трябва да се спре циганизацията. За да има млади и будни хора в града, то трябва да спре да се циганизира. Плевен, започва да прилича на циганско гето, защото те постоянно се привилегироват. Например точковата система за настаняване в общински жилища така е направена, че с предимство да са ромите. Привилегироват се по много и различни начини. Само аз се съпротивлявам. Само Адриан Асенов от Атака е против. На такива сесии общинския съвет се превръщан на бойно поле, но съм сам. Младите хора загубили надежда напускат Плевен или по точно евакуират се. Плевен, се превръща в циганска колония. За това предлагам да се действа силово. Законово има право да се изгради общинска полиция, а самият кмет да има правомощията да я контролира. Може да се действа съвместно с МВР, като кметът да дава опорни точки, къде да се наблегне, как да се действа и какво да се направи.
Другото, за което ще работя е повишаването на доходите и привличането на икономически инвестиции в Плевен. Целта е, да се привлекат инвестиции, да се разкрият нови и добре платени работни места, за да останат младите хора в Плевен. Имам съдействието и уверението от министърът на икономиката министър Емил Караниколов, че това може да се случи. На финал ще кажа, че за мен, кметът на Плевен, не трябва да е фикус. Кметът трябва да е силен и да се грижи на първо време на развитието, и добруването на нормалните хора. Плевен и плевенчани трябва да са номер едно в приоритетите на кмета.

Цялото видео от участието на Адриан Асенов в БНТ можете да видите тук: https://bnt1.bnt.bg/bg/a/idei-i-politiki-za-mestnoto-upravlenie-adrian-asenov-pp-ataka

Пресцентър на ПП „Атака“ – Плевен, PR публикация
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: