Цветан Антов в Славяново: Ние не говорим популистки и обещаваме само възможното

18.10.2019 9:53

Липса на диалог между кмета и гражданите и кмета и институциите; пасивност при привличане на средства и инвеститори; неглижиране на важни проблеми на града като водоснабдяването – това бяха само част от проблемите, които жителите на град Славяново поставиха на предизборната среща с представители на ПП АБВ снощи. Пред пълна зала в читалището своите виждания за развитието на града представиха кандидатите за кмет на Община Плевен Цветан Антов, за кмет на Славяново – Бойко Гаргов и за общински съветници – Юлиян Йовков и Парашкев Деков.

Приоритет в моята програма са децата, защото ние сме им длъжници, категоричен беше Бойко Гаргов. Той обеща да привлече средства за детската градина и училището и да създаде повече забавление за децата на Славяново. „Доброто образование е бъдеще за децата ни. Заедно с културата, това гарантира бъдещето и на града”, добави Гаргов. Да търси начини за увеличаване на бюджета на Славяново, беше другата опорна точка в неговата програма за развитието на града. Кандидатът за кмет припомни, че заради пасивност е пропуснат шанса за включване на град Славяново във водния цикъл. А режимът на водата е един от най-големите проблеми на града. Гаргов обеща, ако бъде избран за кмет на Славяново, да използва всички възможни законови средства този проблем да бъде решен.

Кандидатът за кмет на Община Плевен от ПП АБВ Цветан Антов припомни част от програмата на партията още от предишните местни избори, касаеща малките населени места. А именно: 20% от средствата по ОП „Региони в растеж” за община Плевен или 9,5 млн.лв. да бъдат заделени за благоустройството на малките населени места, предимно за подобряване на водоснабдяване – един от големите проблеми и на град Славяново. Друга точка в програмата на АБВ, която също е неглижирана от досегашното управление на Община Плевен, е минимум 30% от средствата, постъпили при продажба на общинско имущество в дадено населено място да остават в полза на населеното място, както е предвидено в чл. 8, ал. 1 от Закона за общинската собственост. „Нашата група, само от три човека, единият от които от Славяново, винаги сме отстоявали нашите позиции в местния парламент – бяхме против раздуването на администрацията с 5 зам.-кмета, против увеличението на такса смет. Само ние и един колега от ГЕРБ гласувахме „против” намаляването на курсовете на автобусните превози от и за Славяново и Гривица”, припомни още Антов. Като председател на Комисията по младежки дейности, спорт и туризъм, Антов съдейства за двойното увеличение на парите за спорт, беше подчертано на срещата. В Славяново е подкрепен финансово футболния клуб „Вихър”. В следващия мандат ще работим те да се увеличат още, обеща кандидатът за кмет на АБВ.

Не кметът може да върне младите хора в града и не той може да увеличи доходите на хората, това е отговорност на държавата, припомни Антов. Ние не говорим популистки и обещаваме само възможното, категоричен бе той. Цветан Антов призова гражданите на Славяново да гласуват с бюлетина №14 – за кмет на Плевен, за кмет на Славяново и за общински съветници. Да възродим Плевен и региона заедно, призова той гражданите на Славяново.

За доброто настроение на присъстващите в залата се погрижи певицата Бриана.

ПП АБВ – Плевен, PR Публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: