Ивет Деветашка, кандидат за общински съветник от ДПС: Хората в Плевен имат нужда от промяна

18.10.2019 14:03

Ивет Деветашка е родена на 7 януари в град Плевен. Завършва средно образование в Математическа гимназия „Гео Милев“ с профил „Информатика“ с английски език. Притежава бакалавърска степен по Икономика на търговията в УНСС. Завършила е магистратура по международни икономически отношения в УНСС. Владее английски и руски език. В момента работи като експерт „Връзки с обществеността“ в плевенско предприятие.
Ивет Деветашка е кандидат за общински съветник от листата на ПП ДПС – Плевен.

– Г-це Деветашка, какво ви мотивира да се кандидатирате за общински съветник от листата на ДПС – Плевен за предстоящите местни избори?

– Мотивира ме това, че ДПС е партия, отворена към хората, без да ги разделя по цвят на кожата, а по техните качества, техния опит и по това с какво могат да бъдат полезни. Смятам, че всеки един гражданин на Плевен, който е недоволен от средата, в която живее, и има идеи за промяна би могъл да бъде кандидат за общински съветник. Лично аз мисля, че имам какво да направя, за да тръгне Плевен в една по-добра посока.

– Кои ще бъдат вашите приоритети, като общински съветник?

– Първият от приоритетите ми е свързан с качеството на въздуха в Плевен. Не е тайна, че градът ни има проблем с чистотата на въздуха. Както знаете, тук замърсяването е сред най-високите в страната наравно с градове като София и Перник. А без въздух никой не може да живее, той ни е необходим постоянно. Доказано е, че праховите частици са една от основните причини за тежките белодробни заболявания, като водят до смъртни случаи. В тази връзка смятам, че Плевен има нужда от дебат, който да доведе до подобряване качеството на въздуха, като част от градската среда, в която живеем.

Според мен, основните причини за проблема с въздуха са липсата или недостатъчното почистване на улиците. От друга страна е необходимо увеличаване на електротранспорта, както и да се наблегне на придвижването с велосипеди. Също така, Общината може да спомогне за преминаването към алтернативни горива, както е направено в Пловдив, Смолян и други общини. Там общините подпомагат гражданите за преминаване към отопление на пелети или климатици. Нужно е и по-стриктно наблюдение на местата, които се използват като нерегламентирани сметища и недопускане на тяхното палене.

Също така, смятам, че в Плевен няма специалисти по основни професии, необходими в едно предприятие – като шлосер, заварчик, фрезист, кранист. В тази връзка, трябва да се създадат професионални центрове по обучение и квалификация, които да осъществяват връзката между бизнеса и младите хора – сега завършващи или такива, които не могат да си намерят работа, да придобият необходимата квалификация и да започнат работа. Така ще има развитие за младите и те няма веднага след като завършат да тръгват към София или чужбина. В Плевен най-добре развита е учебната база за медицинските работници, но трябва да се помогне в по-широк спектър от направления.

Голям проблем в крайните квартали и селата от община Плевен е и битовата престъпност. Ясно е, че МВР няма достатъчен кадрови потенциал, за да обхване малките населени места и там да има постоянно присъствие. Има примери за редица общини, наемащи частни охранителни фирми, които осигуряват това присъствие и успяват да сведат до минимум битовата престъпност. Ако се наемат такива фирми, те също могат да бъдат в помощ при нужда на болни и възрастни хора.

– Според вас, с какво листата на ДПС – Плевен превъзхожда тези на другите партии и коалиции?

– С това, че листата на ДПС представя нови хора за разлика от повечето други листи. Хората в Плевен имат нужда от промяна и ако искат това да случи, трябва да подкрепят листата на ДПС, която може да внесе една нова насока.

– Какво е вашето послание към плевенчани?

– Път за младите и образовани хора, които с желание, амбиция и активност да влязат в Общинския съвет и дадат всичко от себе си за по-доброто бъдеще на град Плевен.

Власт за хората! Гласувайте за листата на ДПС с номер 55

PR публикация
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: