В ДГ “Калина“ – Плевен децата опознават природата и нейните дарове

18.10.2019 8:13

В ДГ “Калина“ – Плевен продължават инициативите, свързани с изграждане у децата на екологична култура и ценности за опознаване на природата и нейните дарове. Вдъхновени от багрите и плодородието на есента, децата от ПГ “Мечо Пух“ съвместно с родителите оформиха със съдействието на своите учители природен кът ,,Дарове на есента“. В него те откриваха цветовете на есента и обогатиха своите представи за есенните плодове и зеленчуци, надграждаха знанията за растенията през есента. Знанията затвърдиха на двора в откриване на измененията на природата през есента, като откриваха широколистни и иглолистни дървета.


Занимателна, емоционална и много полезна бе откритата ситуация по образователно направление „Околен свят“ на тема „Плодове и зеленчуци“ с децата от втора „А“ група с учителки П.Менкова и Б.Василева, които заедно със своите родители правиха вкусна салата и плодови шишчета от истинските плодове и зеленчуци донесени от майките. Децата предложиха на своите родители не само незабравимо преживяване – да готвят заедно, а придобиха и конкретна представа за някои храни и значението им за здравето, като участваха в игрите „Вълшебния параван на свежите таланти“ и „Затвори очи и познай какво ядеш“ .
Благодарим на всички родители, които ни помогнаха и се включиха в предоставянето на плодове и зеленчуци, с материали, с лично участие, споделиха от детската градина.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: