Местният парламент даде съгласие за изграждане на състезателно БМХ трасе в Плевен

17.10.2019 10:34

 

Предложение върху общински терен в Плевен да бъде изградено състезателно БМХ трасе получи днес одобрение от Общинския съвет на Плевен. Във връзка с изграждането на трасето местният парламент гласува за имота да се учреди 10-годишно безвъзмездно право на ползване за сдружение „Туристическо дружество Кайлъшка долина – Плевен“. Бъдещото трасе ще бъде изградено върху площ от 8 982 кв.м. на ул.“Марибор“ № 1.

От Управителния съвет на Туристическото дружество са поискали от Общината върху посочения общински недвижим, нежилищен имот да им бъде учредено безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години, като се ангажират на това място да бъде изградено олимпийското БМХ трасе. „Изграждането на подобно трасе на територията на Плевен, което няма аналог в страната и в съседните страни, е от изключително важно значение за регионалното развитие и развитието на детско-юношеския спорт в общината, но и за развитието на олимпийския спорт в България“, се казва в писмото, подписано от  председателя на сдружението доц. д-р Венци Росманов. В него се посочва още, че бъдещото трасе ще бъде оформено съгласно всички изисквания и стандарти на Международния колоездачен съюз и съобразено с площта на общинския имот.

Съгласно Закона за общинската собственост безвъзмездно право на ползване може да се учреди след решение на Общинския съвет, прието с мнозинство две трети от общия брой на съветниците. Днешното решение получи подкрепата на 37 от общинските съветници. Съгласно одобрения технически проект БМХ трасето трябва да бъде готово в рамките на 3 календарни години.

Снимка: http://www.espoirs-riders.ctoutcom34.com

#тагове:

НАЙ-НОВИ: