Военни от Белене участват в полево лагерно обучение на Учебен полигон „Корен“

17.10.2019 12:49

От 14 до 24 октомври артилерийски формирования от състава на Сухопътните войски провеждат полево лагерно обучение на Учебен полигон „Корен“. В него участват около 600 военнослужещи с 115 броя бойна и специална техника от военните формирования в Асеновград, Стара Загора, Хасково, Смолян, Благоевград, Враца, Белене и Пловдив както и модул за санитарна обработка от състава на батальона за ядрена, химическа и биологическа защита – Горна Оряховица.
Началник на лагерния сбор е полковник Лъчезар Мишев – командир на 4-ти артилерийски полк – Асеновград. Контролът на полевото лагерно обучение се осъществява от началника на сектор „Подготовка на артилерийските формирования” от Командването на Сухопътните войски полковник Петър Кръстанов.
По време на лагерния сбор ще се проведат тактически учения с бойни стрелби с батареи (втора противотанкова батарея от втори противотанков дивизион на 4-ти артилерийски полк – Асеновград, самоходните минохвъргачни батареи на 31 механизиран батальон – Хасково и 42 механизиран батальон – Ямбол от състава на 2 механизирана бригада – Стара Загора); тактическо учение с противотанковата батарея на щабния батальон – Стара Загора от състава на 2 механизирана бригада – Стара Загора; ротни тактико-специални учения с инженерна рота за бойна поддръжка от 54 инженерен батальон от състава на 55 инженерен полк – Белене и инженерна рота за хоризонтални конструкции от 91 инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55 инженерен полк – Белене; изпълнение на индивидуални огневи задачи и тренировка по стрелба и управление на огъня на 4 артилерийски полк.
Основна цел, стояща за изпълнение пред военнослужещите, е затвърждаване на способностите на артилеристите от Сухопътните войски по осигуряване на навременна и точна, обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования.
Останалите цели на лагерното обучение са усъвършенстване на практическите навици на командирите и щабовете за организацията и непрекъснатото управление на артилерийските формирования и техния огън, както и усъвършенстване бойното сглобяване и полевата натренираност на артилерийските специалисти за изпълнение на огневи задачи в системата на огневата поддръжка на маневрените формирования.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: