Условна присъда и година и половина без книжка за пиян шофьор, катастрофирал в Плевен

16.10.2019 13:06

Със споразумение, постигнато в хода на съдебното производство, 28 -годишния Л.В. се призна за виновен за извършеното от него престъпление: управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 3,35 на хиляда, установена по надлежния ред с експертиза. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

В хода на разследването е установено, че осъденият след като употребил солидно количество алкохол, потеглил с моторното си превозно средство. Придвижвайки се в района на бул. „Христо Ботев“ по посока на Медицинския университет в Плевен, обвиняемият изгубил контрол върху превозното средство и се блъснал в уличен стълб. Във връзка с инцидента на мястото на пътно-транспортното произшествие пристигнал екип от сектор „ПП“ към ОД на МВР – Плевен. Полицейските служители забелязали, че подсъдимият бил във видимо нетрезво състояние, поради което му направили проба с техническо средство „Дрегер Алкотест“. Уредът отчел 3,42 промила алкохол в издишания въздух. Експертизата, на пробата от кръв, предоставена от осъдения, показала концентрация на алкохол в кръвта 3.35 промила.

За извършеното престъпление по чл. 343б, ал.І от НК, на осъдения е наложено наказание една година лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено с тригодишен изпитателен срок, една година и шест месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство и глоба в размер на 200 лева.

Одобреното от състав на Районен съд – Плевен споразумение има последици на влязла в сила присъда и подлежи на незабавно изпълнение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: