Кандидат-кметът на БСП за Долна Митрополия: Длъжници сме на младите!

16.10.2019 7:54

Д-р Светла Илиева е кандидатът на БСП за кмет на община Долна Митрополия. Д-р Илиева е завършила Медицински университет – Плевен. Специализирала е обща медицина и акушерство и гинекология. 36 години работи като общопрактикуващ лекар в с. Горна Митрополия. Общински съветник е през мандатите 2011 – 2019.

Д-р Светла Илиева, кандидатът на БСП за кмет на община Долна Митрополия, се срещна с гражданите на града този уикенд, за да отговаря на въпросите им и да представи целите, които си поставя като градоначалник. „Длъжници сме на младите. Много от тях избягаха в чужбина или в столицата, за да учат и работят. За да ги стимулираме да се върнат тук, в Долна Митрополия, ще направим младежки кариерен център. Тези от тях, които учат в университета и решат после да работят тук, ще получават специални стипендии. За да бъде едно по-приятно място Долна Митрополия ще отделим средства от бюджета за благоустрояване на наличните места за отдих“, споделя д-р Илиева. В програмата й е залегнала още една, много съществена промяна – всички родители с първо, второ и трето дете, които имат завършено средно образование и с навършени 18 години, ще получават еднократна финансова помощ при раждане.


По време на сбирката част от присъстващите се оплакаха от сегашното управление, наричайки го „авторитарно, неефективно и без грижа за отделния човек“: „На половината от общинските съветници не сме чули нито веднъж гласа, освен когато трябва да подкрепят решение на кметицата, но се спираха обсъжданията за сериозните проблеми, които ние повдигахме. Не могат да се налагат силово решения, спуснати отгоре, трябва да има дебат“. „Връщаме Деня на кмета във всяко населено място. Но не само тогава, всеки ден, по всяко време, телефонът ми е включен, а вратата – отворена за вас“, успокои ги д-р Илиева.
С нея бяха кандидатите за общински съветници Илиянка Николаева, Александър Печеняков и Злати Тодоров. „В малките населени места трябва да дадем хляб на семействата, ще се връщаме към ефективни практики, които да дадат нормални услуги, не само повишаване на данъците“, споделиха част от целите, върху които ще работят те.

Пресцентър БСП. PR-публикация
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: