В Плевен днес представят Арена „Работеща България“ на КНСБ

14.10.2019 8:53

В Плевен днес ще бъде представен най-новият проект на КНСБ – Арена „Работеща България“. Целта му е чрез срещи с работещи в страната е да се види кои са най-сериозните проблеми на хората на труда, които не са представени в синдикати и да се търси тяхното решение.

Целта на Арена „Работеща България“ е да се създаде платформа, в която работниците, дори и тези, които не членуват синдикати, да могат да изказват искания мнения или препоръки към останалите социални партньори, като работодатели, правителство и международни организации, обясняват от КНСБ.

Тази платформа ще бъде Гласът на Работеща България, каквото беше и мотото на последния ни конгрес. Като най-голямата структура на хората на труда, КНСБ защитава всички работещи в България, не само нашите членове. Затова на организацията й отива да бъде  организатор и основен двигател на такава инициатива, заявява лидерът на Конфедерацията Пламен Димитров.

Срещите с хората представляват дискусии, на които се обсъждат теми, които касаят работещите. Част от тях са поведение в социалните мрежи, стрес на работното място, предизвикателствата пред пазара на работна ръка, ръст на работните заплати. Тези теми са определени като най-важни от фокус-групи, проведени през последните месеци в цялата страна.

Повечето участници във фокус-групите посочват като най-съществени проблеми заплащането (най-вече ниските заплати), работното време и възможностите за почивка, претоварването и стреса в работата , както и липсата на достатъчно кадри, затруднения при разпределение на работата и взаимната заменяемост, ползването на отпуските.

За представянето на Арена „Работеща България“ днес в Плевен пристига Чавдар Христов, вицепрезидент на КНСБ и Тодор Капитанов – национален секретар на КНСБ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: