ОУ „Максим Горки“ –  Левски посрещна гости от пет държави

14.10.2019 16:29

От днес до 18 октомври  ОУ „Максим Горки“ – Левски е домакин на четвърта мобилност по проект „UNOTSS – уникални ноти на една и съща песен“, по програма Еразъм+.

12 учители и 19 ученици от училища в  пет държави – Германия, Полша, Румъния, Италия и Турция бяха посрещнати топло от училището и Община Левски.

По стара българска традиция гостите бяха посрещнати  с хляб и сол днес в големия салон на Общината. Временно изпълняващия длъжността кмет на Община Левски инж. Кольо Домеников приветства с „добре дошли” участниците в  проекта и пожела пребиваването им в град и община Левски, в България да остане незабравимо преживяване. Да създадат трайни приятелски отношения с нашия народ ,с нашата образователна система, с нашите традиции , защото историята ни свързва ,и когато се приберат да разказват за това с гордост и радост ,че са посетили България, пожела Кольо Домеников.

С „добре дошли” приветства гостите и гл.експерт „Образование, култура и спорт” Петя Чолакова и направи кратка презентация на град и община Левски.

Ръководителите на групите  от Германия, Полша, Румъния, Италия и Турция представиха участниците в проекта и поднесоха символични подаръци. От Община Левски те също получиха подаръци от  които да могат да научат повече за града и общината.

На 15 октомври в ОУ „Максим Горки“ млади таланти ще свирят на акордеон и синтезатор, вокалната група ще изпълни песента, която обединява народите.

В този ден  Мажоретен състав – Левски, детски танцови състави и изпълнители  на народни  песни  под съпровод на гъдулка и акордеон ще покажат красотата на българските традиции.

Ученици ще рисуват с текстилни маркери върху чадъри. Вечерта  родители и ученици ще представят  – „Вечер на български традиционни ястия“.

Снимки и информация: Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: