БСП тръгва към победа на местните избори в община Долни Дъбник!

12.10.2019 11:36

С вълнуваща среща в читалището в град Долни Дъбник БСП откри официално своята кампания за изборите за кметове и общински съветници в общината от Плевенска област. За да подкрепят отбора на социалистите тук бяха водачът на българската делегация на социалистите в Европейския парламент – евродепутатът Петър Витанов, народният представител от „БСП за България“ от 15 Плевенски МИР Стефан Бурджев, областният председател на БСП Диана Ботева.

В препълнената зала на читалището бяха представени кандидатът за кмет на Долни Дъбник инж. Зорница Йоткова, кандидатите за общински съветници в местния парламент, както и кандидатите за кметове на населени места в общината.


„Общини като Долни Дъбник и области като Плевен бяха навремето гордост като индустриални и земеделски центрове, а в момента са едни от най бедните и западащите.“, заяви на срещата евродепутатът Петър Витанов.
„Европа може да се върне тук само с хора като Зорница – млади, образовани и идеалисти, които живеят и болеят за родното си място. Те принадлежат на общността, знаят какви са проблемите, и какво е тяхното решение. Те са мотора за усвояване на евросредствата, за въвеждането на социалните услуги и на политики, обърнати към хората“, каза още Витанов, като пое ангажимента за подкрепа на местния отбор на европейско и национално ниво в усилията им за реализирането в бъдеще на едно истинско ляво и социално управление в полза на хората, а не в полза на личното облагодетелстване.


„В момента сме в период на промяна – както в партията, така и в държавата. Има навсякъде дискусии, изказват се мнения, обсъждат се кандидатури. Щастлив съм, че избрахме Зорница за кандидат, както и листа с експерти в различни дейности, и баланс между хора с богат опит в местното самоуправление, но и млади, образовани и амбицирани да работят хора.“, това сподели с присъстващите на срещата народният представител от 15-ти Плевенски МИР Стефан Бурджев.


Екипът ни за община Долни Дъбник е готов и има обща цел, която обединява всички нас – неудовлетворение от досегашното управление на общината, желанието да се случи нещо различно, амбицията всеки от нас да вложи своята енергия в един нов подход на управление с повече публичност и по-малко лицемерие.“, каза още депутатът от Плевенски регион.
Като изрази пълната подкрепа на Областното ръководство на БСП към номинираните за общински кмет, общински съветници и кметове на малки населени места, областният председател на социалистите Диана Ботева призова всички присъстващи към пълна мобилизация и спечелване на местните избори в общината.


Номинираният от БСП кандидат за кмет на община Долни Дъбник инж. Зорница Йоткова, която работи като координатор направление „Екологична оценка и оценка на въздействие върху околната среда“ в РИОСВ-Плевен, представи на срещата своята Програма за управление на общината.
Ето и някои от основните й цели: привличане на инвестиции, подобряване на качеството на жизнената среда, финансова прозрачност, повишаване на административния капацитет, подобряване на обществения ред и сигурност.
В бъдещото управление на общината инж. Йоткова и екипът й ще заложат на следните основни принципи: откритост, зачитане на морала и обществените очаквания на гражданите, прозрачност при управление и разпореждане с общински активи, гарантиране на обществения интерес при изразходване на бюджетните средства.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: