„Серьожа е много тъп“ е премиерният спектакъл на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен

11.10.2019 12:54

„Серьожа е много тъп“ е заглавието на премиерният спектакъл, който се подготвя в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен. Режисьор е Васил Василев, а в ролите почитателите на театралното изкуство ще видят Антъни Пенев, Адриан Филипов, Иван – Александър Дойчев, Йоана Кирчева, Петьо Кръстев/Емил Николов. Сценографията е на Константин Вълков, анимация Николай Димитров и музика – Милен Апостолов.

Пиесата „Серьожа е много тъп“ е на един от най-поставяните в момента автори на театралната сцена в Русия – Дмитрий Данилов. Той се очаква да пристигне за премиерата на 17 октомври, въпреки че към момента се оказва доста трудна задача, тъй като му е отказана виза.

За своите впечатления от работата по спектакъла днес разказаха режисьорът Васил Василев, актьорите Антъни Пенев и Адриан Филипов, както и аниматорът Николай Димитров.

„Серьожа е много тъп“ поставя темата за общуването между хората в света, който живеем сега – свят, изпълнен с дигитални устройства, където хората са отчуждени, а човек забравя ценностите, свързани с прекия контакт, коментира режисьорът Васил Василев. Той подчерта, че пиесата е пълна с обрати и единственото, което ще липсва на зрителя, ще е скуката.

За своя герой Серьожа Антъни Пенев казва, че това е един човек, който живее в своя затворен свят като в кутия – работи от вкъщи, носят му храната вкъщи, общува само чрез своя телефон и лаптоп, докато нещо не преобръща ежедневието му.  Пиесата е за всички възрасти, всеки може да намери по нещо за себе си, категоричен е Антъни.

Любопитен момент в спектакъла е анимацията, чрез която се подпомага разказването на сюжета.

В много пиеси е засегната темата за общуването, но тук са обединени човешкото и технологиите, акцентът е върху това как един човек е вкаран в матрицата и пропуска живия живот, пропуска това, което има до себе си и не е намерил баланса на съществуването, споделя и Адриан Филипов.

Малко от сюжета:
Трима куриери от мистериозна фирма за доставки нахлуват в живота на програмиста Серьожа. Те са шокиращо странни и провокират куп въпроси – защо са трима, защо трябва да останат точно час в дома му преди да оставят странния пакет, който носят, кой стои зад тях? Ежедневието на младия човек се превръща в абсурд, защото в думите и действията на посетителите няма никаква разумна логика! Всичко е подчинено на някаква необяснима тайна. Пълна безпомощност, несигурност и паника обземат Серьожа. Нещо ирационално витае във въздуха.
Постепенно комедията се превръща в психотрилър, а в манипулативната игра са въвлечени и зрителите, които постоянно си задават въпроса: какво, всъщност, има в пакета?
Билети на касата в театъра всеки работен ден от 9.00 до 19.30, в събота – от 9.00 до 13.00
за справки – 064 834376, 0878 931419
билети онлайн: https://www.theatre-pleven.bg/

#тагове:

НАЙ-НОВИ: