Кандидатите за съветници от ДПС – Плевен участваха в импровизирана сесия на ОбС

11.10.2019 14:21

Всички наши 55 идеи за промяната на Плевен са осъществими в рамките не на един мандат от четири години, а дори за година и половина или две. С тези думи се обърна водачът на листата на ДПС в Плевен Велислава Кръстева към събралите се в зала „Гена Димитрова“ кандидати за общински съветници от партията по време на импровизирана сесия на Общинския съвет. Участие в проявата взе и евродепутатът и лидер на Младежкото ДПС Илхан Кючюк. Нека покажем как би изглеждал Общинският съвет в Плевен с една солидна група общински съветници от ДПС, които ще изпълнят 55-те идеи, които ние предлагаме за Плевен, призова Велислава Кръстева. Част от идеите на партията за промяна на Плевен бяха представени в рамките на дневния ред на заседанието, като бъдещите съветници дискутираха реализирането им.

В началото на импровизираното заседание на Общинския съвет Велислава Кръстева изрази острото си възмущение от акт на насилие срещу съпруга на председателката на Младежко ДПС Сунгурларе Димитрина Събева, която е член на предизборния екип на кандидата на ДПС за кмет на община Сунгурларе Хатидже Георгиева. Три лица нахлуват в дома му с викове „Ние нали предупредихме съпругата ти да не се занимава с политика“ и „Каква работа имате вие българите в ДПС при тези турци?“. Следва тежък побой. „Акт на насилие и саморазправа срещу политическия опонент е нещо, което си мислихме, че е останало назад в историята. Всички ние от ДПС днес изразяваме своя гняв от това, че битката за идеи бе заместена от битката с юмруци и боксове. Всички ние сме изключително възмутени от този акт и подкрепяме Димитрина, нейния съпруг и всички наши членове. Ние сме заедно и в това е нашата сила“, коментира Кръстева, допълвайки, че предизборният щаб на ДПС е излязъл с декларация във връзка с инцидента.

„Димитрина е един млад, образован и отдаден на каузи човек. През годините тя доказа, че може да защитава интереса на младите хора в общината и да работи за един по-проспериращ Общински съвет. Тя не заслужава това, което се случи, но не го заслужава и България“, сподели евродепутатът Илхан Кючюк. Той припомни, че ДПС неведнъж е предупреждавало, че е недопустимо езикът на омразата да се лее от най-високо ниво, а именно от трибуната на Народното събрание. „Това води до тежко разделение в обществото, до етническо противопоставяне, като за съжаление стигаме до подобни инциденти. Демократична България, член на Европейския съюз, част от едно цивилизационно пространство, и най-вече ние младите хора не заслужаваме такава държава, в която противопоставянето и омразата вземат връх, в която идеите биват убивани от боксовите круши и юмруците на един или друг дерибей. Ние осъждаме този акт и изразяваме искреното си съчувствие към семейството на Димитрина и искаме да я окуражим, че не е сама. В Плевен и в цялата страна има много млади хора, които искат да бъдат рамо до рамо с нея и да работят за една държава, в която толерантността, заедността, разбирателството и идеите имат превес над бунтарщината, пошлостта и юмруците на един или друг“, каза още Кючюк.

Ето и пълния текст на декларацията на ДПС:

На 10ти октомври около 23 часа в град Сунгурларе беше пребит в дома му съпругът на председателката на Младежко ДПС Сунгурларе Димитрина Събева, която е член на предизборния екип на кандидата на ДПС за кмет на община Сунгурларе Хатидже Георгиева. Три лица нахлуват в дома му с викове „Ние нали предупредихме съпругата ти да не се занимава с политика.“ и „Каква работа имате вие българите в ДПС при тези турци?“. Следва тежък побой…
Централният предизборен щаб категорично протестира срещу този акт на насилие, който опорочава цялата предизборна кампания и подставя под съмнение честността на изборите и демокрацията в страната.
Вече 30 години ДПС води политика на толерантност, взаимно уважение между различните религиозни групи. Нашата партия обединява българи, турци, роми – всички етноси. Вярваме, че това е правилният път на съвременна, европейска България.
Призоваваме органите на МВР незабавно да издирят и заловят извършителите на това грозно хулиганско деяние с етнически характер. Едновременно с това ние заявяваме, че това престъпление е пряк резултат от насаждания от националистите език на омразата и етническото противопоставяне в обществото. Основната отговорност за това носи управляващата партия ГЕРБ!
Многократно сме предупреждавали ръководството на ГЕРБ, че включването на националистите във властта ще доведе рано или късно до етническо напрежение. Овластяването на националистите, което ГЕРБ направи, е овластяване на езика на омразата. Искаме да припомним на Гражданите за Европейско Развитие на България, че това не е европейският път на България!
Длъжни сме да предупредим европейските институции, както и посланиците на европейските държави за последиците от водената политика на омраза и овластяване на екстремизма и ксенофобията. ДПС ще продължи да отстоява мирния път и политиката на заедност между всички етноси в страната.
Централен предизборен щаб на ДПС

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: