Съдят мъж, шофирал след употреба на алкохол и причинил катастрофа с пострадал в Плевен

10.10.2019 11:45

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, шофирал след употреба на алкохол и причинил катастрофа с един пострадал.

Обвинението срещу В.Н. е за това, че на 01.09.2018 г. в гр. Плевен, при управление на лек автомобил „БМВ 320 Д“, нарушил правилата за движение по пътищата, като се движил превишена за населено място скорост от 81,31 км/ч. и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на Б. О., като деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 1,17 промила на хиляда, установено по надлежния ред с химическа експертиза – престъпление по чл.343, ал.3 б., пр.1 вр. ал.1, б. „б“  вр. чл.342 ал.1 от НК, посочват в прессъобщение от Прокуратурата.

На 01.09.2018 г. в град Плевен обвиняемият управлявал лек автомобил, след като употребил алкохол, като в колата пътували двама човека. Движил се по бул.“Христо Ботев“ със скорост 81,31 км/ч., при допустима такава 50 км/ч за населеното място. Навлизайки в ляв завой, автомобилът се занесъл и обвиняемият загубил контрол над управлението, при което последвал удар на колата в метален електрически стълб. В резултата на катастрофата пострадал единият пътник в автомобила, който бил приет за лечение в болница с тежки наранявания. При извършена проверка било установено, че В.Н.  е шофирал след употреба на алкохол.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: