Изписаха Сузи от болницата в Турция, възстановява се бързо

10.10.2019 13:25

Поредни добри новини за Сузан Мехмедова, 12-годишното дете от Плевен, което се бори с тежко заболяване. Майка й Бреза Иванова ни съобщи, че вчера Сузи е била изписана от болницата в Истанбул, в която й е направена операцията за отстраняване на тумора. Детето се възстановява бързо, чувства се добре. Тя и майка й са се настанили в хотел,близо до болницата. Там ще останат още известно време, докато лекарите не им разрешат да се приберат у дома в Плевен. Към момента е назначено лечение с лекарства, които Сузи ще трябва да пие, ще спазва и строга диета.

Майката на момичето Бреза Иванова увери, че до момента събраните средства от дарения стигат за покриване на разходите по престоя в Турция. Вече се събират кутиите за дарения, поставени на различни места в града, за да няма съмнения за злоупотреби. Не се очаква втора операция, от което се опасяваше Бреза.

Ще припомним, че Сузи бе с диагноза тумор на главния мозък и се наложи да й бъде направена операция в клиника „Коч” в Истанбул. Тя беше насрочена за 20 септември, но след пристигането на момичето и майка й в Турция, са направени още изследвания и интервенцията се състоя на 27 септември.

За да се стигне до там бяха нужни 25 000 евро, които семейството на Сузи успя да събере чрез дарителска кампания, в която се включиха много плевенчани, ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен, където учи детето, средства бяха отпуснати и от Общинския съвет. Освен това в града на много места бяха поставени дарителски кутии, а Наско Ментата и Софи Маринова пяха благотворително за Сузи. Така за няколко месеца нужната сума бе събрана.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: