Арест за трима бракониери на дърва край Радомирци, техен авер успял да избяга

10.10.2019 9:28

Вчера около 18:30 часа в землището на село Радомирци в близост до язовира екип на специализирани полицейски сили при ОДМВР – Плевен спира за проверка три каруци /конски впряг/ управлявани от 50-годишен, 56-годишен и 46-годишен, местни жители. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Установява се, че е натоварена дървесина 2,5 куб. м. прясно нарязани дърва за огрев от вида дъб, която не е маркирана с производствена горска марка, а мъжете не са представили редовно писмено позволително /превозен билет/. По време на проверката 46-годишният е избягал и към момента не е установен.

Уведомен е прокурор при РП – Червен бряг. Местопроизшествието е посетено от горски надзиратели при ДГС гр. Плевен. Каруците и дървесината се намират в база за съхранение на конфискувани вещи и материали „Горски разсадник“ – Червен бряг. 50-годишният и 56-годишният са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.235, ал.2 във вр. с ал.1, във вр. чл.20, ал.2 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: