Лечебни заведения в област Плевен преглеждат безплатно за три вида онкозаболявания

09.10.2019 11:33

8 лечебни заведения в област Плевен правят безплатни профилактични прегледи за три вида онкологични заболявания. Това информира днес д-р Ваня Иванова, директор на Дирекция „медицински дейности“ в Регионална здравна инспекция. Прегледите се извършват в изпълнение на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести. В област Плевен е определено да се проведат по 650 скринингови прегледи за рак на маточната шийка, рак на гърдата и рак на дебелото черво. Те ще се извършват в ДКЦ на УМБАЛ – Плевен, ДКЦ – II и ДКЦ – III, ДКЦ „Свети Панталеймон“, ДКЦ „Авис Медика“  и МЦ „Света Марина“, за община Левски прегледите ще се правят в МБАЛ – Левски, а в Червен бряг в МБАЛ – Червен бряг.

Прегледите са напълно безплатни за здравно осигурени или неосигурени лица. Те са извършват по желание на гражданите, препоръчват се за хора с фамилна обремененост към някое от тези заболявания, вече са страдали от такива заболявания, подлежат на профилактични прегледи и т.н. Записванията се правят на място в медицинските центрове.

От понеделник кампанията тече с първа сила и в някои лечебни заведения са записани достатъчно на брой пациенти за преглед. Крайният срок на кампанията е 8 ноември.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: