Училища в община Плевен искат разрешения и дофинансиране за маломерни и слети паралелки

09.10.2019 11:16

Разрешение за съществуване и дофинансиране на маломерни и слети паралелки в училища на територията на община Плевен, предстои да бъде обсъдено този месец в Общински съвет – Плевен. Искания са внесли директорите на 11 учебни заведения.

Две от училищата са на територията на град Плевен – СУ „Анастасия Димитрова“ и ОУ „Н. Й. Вапцаров“. От СУ „Анастасия Димитрова“ искат финансиране за сформиране на четири маломерни самостоятелни паралелки с общ брой ученици I – VII клас 65 и VIII – XII клас – 74. От ОУ „Н. Й. Вапцаров“ информират за необходимост от две слети и три самостоятелни маломерни паралелки, като посочват, че в училището има недостиг от 23 деца в I – VII клас.

Искания за допълнително финансиране за формирането на маломерни самостоятелни или слети паралелки за учебната 2019/2020 г. са постъпили още от: ОУ „Христо Ботев“ – с. Пелишат, СУ „Христо Ботев“ – гр. Славяново, ОУ „Отец Паисий“ – с. Опанец, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Ясен, ОУ „Васил Левски“ – с. Беглеж, ОУ „Антон Старшимиров“ – с. Бохот, НУ „Отец Паисий“ – с. Върбица, НУ „Христо Ботев“ – с. Дисевица и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Търнене.

За дофинансиране от общинския бюджет по внесените искания са нужни общо около 95 000 лв. Предложението влиза за обсъждане първо в две от постоянните комисии в Общинския съвет на Плевен следващата седмица – в ПК по „Образователна политика и читалищна дейност“ и в ПК по „Бюджет и финансова политика“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: