Седмица на отворените врати за осиновяването се провежда в ЦОП – Плевен

08.10.2019 12:12

В периода от 24 септември до 12 октомври за шеста поредна година се провеждат Национални информационни седмици за осиновяването. Кампанията се осъществява по инициатива и със съдействието на Българска Асоциация Осиновени и Осиновители /БАОО/. От 2014 г. Център за обществена подкрепа /ЦОП/ в Плевен участва с различни изяви в кампанията.

Тази година ще бъде проведено съвместно мероприятие с БАОО на 11 октомври от от 17:30ч. до 19:00 часа в Заседателна зала на сграда „Гена Димитрова” /РБ „Христо Смирненски”/.  Програмата ще се състои от прожектирането на филма за осиновяването „Триъгълник от любов“, представяне на книгата на Карин Първис „Надежда и подкрепа на осиновени и осиновители“ и отворена дискусия за въпроси, свързани с осиновяването. Желаещите ще могат да закупят или поръчат книгата.

В периода 7 – 11 октомври ще се проведе Седмица на отворените врати, по въпроси, свързани с осиновяването, в Център за обществена подкрепа, на адрес: ул.“Георги Бенковски“ № 61. Ще се представи дейността на ЦОП в подкрепа на осиновяването. Граждани, родители – осиновили деца, кандидати за осиновители и осиновени млади хора, ще могат да получат консултация за вълнуващите ги въпроси във връзка с осиновяването на дете в България, както и при желание да сформират групи за споделяне и подкрепа.

„По време на кампанията ще се обърне внимание на случаите на прекратяване на осиновяването, извеждането на осиновени деца от семейството и настаняването им в социални услуги и ще обсъдим причините, довели до това. Ще говорим отново за необходимостта от промяна на Семейния кодекс в частта, касаеща достъпа до информация за биологичния произход на осиновените хора, подкрепата за тях и осиновяващите родители”, казва Албена Димитрова, директор на ЦОП – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: