В Плевен ще обучават младежи на предприемачество и финанси

07.10.2019 12:02

Плевен ще е първият град, в който ще се проведе обучение, част от социално – информационната кампания “Пътят на предприемача”. Тя се организира от консултантската компания Consendo. Това стана ясно днес на пресконференция в Общината с участието на зам.-кмета Стефан Милев, Павел Хрисков, специалист по бизнес процеси с дългогодишен опит в управлението на бизнес процеси и лични финанси, Стоян Шейретов, консултант и Иванка Копанкова, експерт лични финанси.

Изборът на домакин на Плевен е натоварен със символика – това е град с изключително културно-историческо минало, но и град на младите хора с потенциал да допринасят за бъдещето му, казват организаторите.

Павел Хрисков подчерта, че в последните години се наблюдава обезлюдяване на Северозападна България, младите хора или нито учат и работят или намират вариант за препитание в чужбина или столицата. Това от своя страна води до затихване на икономическите функции на населените места  в този регион. Започват да се проявяват и социални дефицити – липса на интелектуални забавления, ограничен достъп до интернет, недостиг на информация за възможности за обучение и работа, вследствие на което настъпват и неблагоприятни промени в социалната среда. Всичко това поставя пред младите хора в малките населени места риск от липса на мотивация за развитие и амбиция за израстване.

Именно затова от Consendo предприемат социално-информационната кампания “Пътят на предприемача”, за да помогнат на младежите от Плевен и региона да намерят решение за себе си. „Мисията ни е да насърчим тези момчета и момичета да придобият самочувствието, че могат да управляват сами живота си, да са финансово грамотни и да не се страхуват да поемат рискове.“, казва Павел Хрисков.

Обучението в Плевен ще се проведе на 10 октомври, четвъртък от 13 часа в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова”. Акцентите ще са върху това как младите хора да се научат да бъдат предприемачи, да изградят предприемачески дух, да имат умения за управление на личните си финанси. Ще бъдат представени лекции, обсъждани различни казуси и ще бъдат давани примери за създаване на бизнесплан и практически решения за стартиране на бизнеси без пари.

Покана за участие в обучението е отправена към ученици в 11 и 12 клас от Плевен, както и към регистрирани в Бюрото по труда младежи до 25 години.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: