ДПС представи програмата си за управление на Плевен с 55 идеи за промяната на общината

05.10.2019 13:58

ДПС представи листата си с кандидатите за общински съветници и програмата си за управление на Плевен с 55 идеи за промяната на общината. Това се случи днес в пресклуба на БТА. Листата бе представена от водача на листата – Велислава Кръстева. В пресконференцията участваха и областният председател на ДПС Енгин Кючуков, както и всички 19 кандидати за общински съветници.
„Докато работихме по проблемите на Плевен и темите, с които се свързва ежедневието на жителите на града, установихме, че нашият град много прилича на братята от приказката за неволята. Счупена е колата, не върви, но местната власт седи и вика неволята без някой да се заеме с това да решава проблеми“, сподели пред медиите Велислава Кръстева. В резултат на това ДПС – Плевен е изработила програма с 55 идеи за Плевен, сред които модернизация на градската инфраструктура, разработване на проект за уличното осветление, изграждане на модерни спирки на градския транспорт, премахване на незаконните сметища, реално и отговорно справяне на проблема с бездомните кучета, безплатни ясли и детски градини за всички деца, изграждане на Арена Плевен, откриване на денонощна общинска аптека, изграждане на нови спортни съоръжения и площадки, ремонт на градския стадион, увеличаване на бюджета за култура, приемане на общинска стратегия за парк „Кайлъка“, превръщането на Плевен в привлекателен център за инвеститори. Всяка от нашите идеи може да бъде осъществена от ОбС и кмета на общината, посочи Кръстева, допълвайки, че те са за по-добро качество на живот чрез ангажиране на всички граждани във вземането на решенията за управление на общината. Амбицията ни на тези избори е да вкараме минимум петима съветници в ОбС – Плевен, каза още тя.

Вторият в листата на ДПС Енгин Кючуков не скри, че за него е чест да бъде част от тази млада и амбициозна листа. Тя е изградена изключително и само от млади хора – 45% от нея сме млади по дух, а останалите 55% са кандидати на младежка възраст, сподели с усмивка областният лидер на ДПС в Плевенско. Той отбеляза, че на ДПС е било изключително трудно да редуцира проблемите и идеите на община Плевен до 55. Но ако успеем в следващия мандат на Общинския съвет да изпълним тези 55 приоритета, които сме си поставили, другите ще заложим в следващата програма 2023-2027 г., заяви Кючуков. Вторият в листата на ДПС бе категоричен, че всички 55 приоритета в програмата на партията са изпълними не само в рамките на един мандат, но дори за три години.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: