Костадин Филипов представи първата си стихосбирка „На дъх от лятото” в Плевен

04.10.2019 14:03


Искрен интерес предизвика срещата с Костадин Филипов, по повод представяне на дебютната му стихосбирка „На дъх от лятото” в Регионална библиотека „Христо Смирненски”. За творческия път на автора разказа директорът на издателство „Персей” Пламен Тотев.


Дебютната стихосбирка на Костадин Филипов е събрала 48 стихотворения – многопластова поезия, която ни променя, пренася ни от делничното към пространството на духа с мелодия от струните на най-фините човешки емоции. Нейн редактор е именитата поетеса Маргарита Петкова, а автор на корицата и вътрешните графики е талантливата художничка Мирослава Захариева.


Костадин Филипов грабна плевенските почитатели на поезията не само с невероятния си тембър, познат ни от телевизионния екран, но и с неподправената искреност, с която поднесе своите стихове. Срещата с неговото ново амплоа се превърна в празник на духа, интелекта и на чувствата. Защото докосването до поезията на Костадин Филипов е една магия, която превръща читателя във философ, творец и мечтател. Тя ни връща вярата в непреходността на поезията като изкуство.

Информация и снимки: РБ „Христо Смирненски“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: