БСП – Плевен откри кампанията си за местните избори

03.10.2019 9:44

В препълнената зала „Катя Попова” БСП – Плевен даде старт снощи на кампанията си за местните избори. Да пожелаят успех и да подкрепят кандидата за кмет на община Плевен Илиян Йончев, кандидатите за общински съветници и за кметове на кметства в залата бяха и народните представители Стефан Бурджев, Румен Гечев и Чавдар Велинов.

„БСП е най-сериозната, най-стабилно стоящата партия на политическия терен на България. И това е така, защото ние сме най-човечната партия, ние защитаваме интересите на онеправданите, на най-широките слоеве от населението”, подчерта в обръщението си към плевенчани в залата Румен Гечев.

За листата с кандидати за общински съветници и кандидатите за кметове от БСП депутатът Чавдар Велинов заяви, че това са доказани професионалисти – всеки в своята сфера. „Победата, която ще извоюваме дружно е за БСП и кметът на този град ще се казва Илиян Йончев”, категоричен бе народният представител.

„Тези местни избори са нашият исторически шанс за пробив. Ние имаме най-големият електорален потенциал в града и това го доказват всички избори. В момента имаме и кандидат за кмет на Плевен в лицето на Илиян Йончев, който е политически боец, биткаджия, който може да се сбори, защото само силна фигура може да излезе срещу политическите ни врагове“, подчерта в изказването си депутатът Стефан Бурджев. Той акцентира върху силната листа с кандидати за общински съветници и за кметове на кметства, които са експерти в своята професионална област. „С номер 56 пожелавам успех и победа!”, заяви Бурджев.

„Вече 20 години градът ни се управлява от десни кметове и десни мнозинства. Плевен от център на Северна България се превърна не в град със затихващи, а със затихнали функции“, каза в обръщението си към събралите се в зала „Катя Попова” плевенчани водачът на листата с кандидати за общински съветници от БСП Свилен Атанасов.  Той акцентира върху липсата на големи предприятия,  които да осигуряват работа и доходи на населението, закритите в годините назад училища, лошото състояние на пътната инфраструктура. Атанасов разкритикува досегашното управление, което според думите му е обърнало внимание най-вече на централната градска част, а хората от кварталите на Плевен, Славяново и малките населени места са „втора и трета категория”.

„Аз съм убеден, сигурен съм, че заедно с колегите съветници, с кандидатите за кметове на кметства, заедно с нашия  кмет, който ще реализираме на 27 октомври, ние ще дадем ново начало за града ни. Ще направим така, че наистина да подредим нашия дом. Успех и победа!”, призова Свилен Атанасов.

„Вашето присъствие ми дава истинска увереност и е доказателство за това, че 20 години чаканата промяна е възможна”, с тези думи се обърна към събралите се плевенчани кандидатът за кмет от БСП Илиян Йончев. „Да, имаме реновирана Градска градина, Водна каскада, садят се цветя, но могат да се положат повече усилия да е по-чисто, да ги няма кучетата, да ги няма и комарите. Това не става с много пари, това е въпрос на организация. Плевен е град с не малък бюджет, годишно се разходват 103 млн. лв. Аз смятам, че в Плевен средствата не се изразходват целесъобразно и смятам, че ние сме тези, които могат да покажат как ще се оптимизират разходите и как спестените пари ще влязат в тротоарите, ще влязат в кварталите, ще ни стане по-чисто, по-осветено, по-уютно”, заяви Илиян Йончев. Той бе категоричен, че като следващ кмет на Плевен ще продължи добрите практики от предишното управление, защото един град не се управлява за 4 години, а в перспектива и всеки един кмет трябва да надгражда над следващия.

„За да направим промяната, чаканата вече 20 години, всички трябва да сме максимално активни и да убедим хората, че предлагаме добри решения за Плевен,  който е нашият дом и ние трябва да го подредим. Само с нашата активност можем да преборим купения вот, да отнемем на търгашите шанса да попречат на Плевен. Лично аз вярвам, че БСП на 27 октомври в Плевен ще бъде първа политическа сила и че следващият кмет на Плевен ще бъда аз с най-голямата група съветници от БСП”, заяви Илиян Йончев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: