Политиките си за развитие на община Плевен представиха от МК  „Демократична България – Обединение“ /СДС, БЗНС/

02.10.2019 13:47

С пълна листа от 41 кандидати за общински съветници ще участва на местните избори, които ще се проведат на 27 октомври, Местна коалиция „Демократична България – Обединение“ /СДС, БЗНС/. Това обяви днес на пресконференция в БТА Найден Зеленогорски. Той подчерта, че целта на Коалицията е да бъде най-голямата група общински съветници в бъдещия Общински съвет на Плевен.

„Оценяваме като изключително управлението на Георг Спартански през миналия мандат и всички политически сили, които са част от МК  „Демократична България – Обединение“ /СДС, БЗНС/ не издигаме кандидат за кмет, а ще подкрепим именно г-н Спартански. За нас той трябва да получи още един мандат, за да може да реализира в максимална степен своите възможности, своите проекти”, подчерта Зеленогорски. Заедно с него днес на пресконференцията бяха част от кандидатите за общински съветници, които представиха своите политики и визия за развитие на община Плевен.

Водач на листата е доц.д-р Евгения Бързашка, която акцентира върху това, че в бъдещия Общински съвет от Коалицията ще работят в подкрепа на младите семейства, за увеличаване финансирането на фонда за даровити деца, за задържане на младите хора в Плевен и подобряване не само на физическото, но и психическото и социалното здраве на хората, както и в посока на превенцията на употребата на наркотици сред подрастващите.

Христо Таслаков, който е втори в листата, постави акцент върху парк „Кайлъка” и възможността чрез местен референдум паркът да бъде прехвърлен на Общината, а държавата да осигури бюджет за поддръжката му.

„Смятаме да управляваме и да градим нашите тези и идеи по един отворен начин. Гражданите ще имат пряк контакт с кандидатите ни за общински съветници, а предложенията им ще бъдат анализирани, вкарани в нашата програма и тази воля на народа ще намери място в работата на Общинския съвет“, заяви Свилен Трифонов.

Кандидатите за общински съветници от МК  „Демократична България – Обединение“ /СДС, БЗНС/ представиха и своите виждания за приемане на нов устройствен план на Плевен, решаване на проблема с паркирането в града, извеждането на трафика чрез околовръстен път, декларираха продължаване на усилията за обновяване на спортната инфраструктура и продължаване на работата в областта на образованието и на културата.

От  МК  „Демократична България – Обединение“ /СДС, БЗНС/ изразиха увереност, че е напълно възможно Георг Спартански да бъде избран за кмет на община Плевен още на първи тур. Затова приканват да се гласува под номер 68 в бюлетината за общински съветници за МК  „Демократична България – Обединение“ /СДС, БЗНС/ и под номер 70 за Георг Спартански като независим кандидат за кмет.

Девизът на предизборната кампания се запазва същият, който се наложи преди 4 години – „Плевен може – Плевен побеждава”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: