ЧЕЗ Разпределение установи рекордна кражба на ток в Плевен

02.10.2019 13:09

При извършване на проверки за кражби на електроенергия в Плевен, ЧЕЗ Разпределение установи
незаконно ползване на електроенергия в промишлени количества. Проверката беше проведена на 25 септември. Eкип на дружеството откри незаконно прекъсната електропроводна линия средно напрежение и присъединен трансформаторен пост, скрит в едно от халетата на проверявания обект. Проверката е направена съвместно с представители на МВР, които са извършили процесуално-следствени действия на място.

По информация от присъстващи, обектът се използва за производство и пакетиране на готова продукция. За разкриване на нарушението дружеството включи екипи, специализирани в разкриване на кражби, експлоатационни групи и мобилна лаборатория.
По предварителни изчисления на ЧЕЗ Разпределение загубите са в размер на 200 000 киловатчаса месечно. Количеството електроенергия е достатъчно за захранването на 1000 средностатистически домакинства. Това е една от най-мащабните кражби от един обект, установявани от дружеството.

ЧЕЗ Разпределение използва комплекс от високоефективни методи за установяване на кражби на електроенергия, в резултат на което, при проверка, се постига пълна разкриваемост на незаконното потребление на ток. Въведените наскоро специални стикери върху електромерите, работата с рефлектометри, които дават информация за директни присъединявани под земята, отчитането по райони чрез балансови електромери, лабораторните коли и др. са предпоставка за успеваемост на акциите за разкриване на кражбите.

С настъпване на есенно-зимния сезон и увеличаването на консумацията на електроенергия проверките ще зачестят.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: