С високи отличия приключи творческият сезон за читалището в Асеновци

30.09.2019 11:48

На 22 септември певческите състави, индивидуални изпълнители и КНХ „Хоротропци” при НЧ „Съзнание 1894” с.Асеновци взеха участие в ХІІІ –ти Фолклорен събор „Ценово пее и танцува” с.Ценово. Това беше и последното участие на самодейците, които вече започват репетициите за новия творчески сезон.
ЖФГ „Осъмски ритми”, КФФ „Асеновски славеи”, Симона Ивайлова, Шазие Руменова и Радослав Иванов-/ индивидуални изпълнители / с ръководител Петранка Стефанова бяха бурно аплодирани от публиката и журито в с.Ценово за своите изпълнения на народни песни. Децата от КНХ „Хоротропци” с р-л Иваничка Ангелова изпълниха две народни хора и се представиха чудесно. Всички състави получиха плакети и грамоти, но най- голямото признание беше паричната награда на Кмета на Община Ценово за цялостното представяне на читалището ни.


Благодарим и на нашия оркестър „Плевенски ритми” с р-л Красимир Калинков за чудесния съпровод. Благодарим на колегите от НЧ „Христо Ботев” с.Ценово и Община Ценово за перфектната организация и гостоприемство, споделят от читалището в Асеновци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: