Мирослав Петров: Плевен заслужава и може да бъде естествен икономически център на Северна България

30.09.2019 13:36

С водосвет за здраве и благоденствие в църквата „Свети Николай”  ГЕРБ – Плевен днес дадоха символичен старт на предизборната кампания за местния вот. На водосвета присъстваха кандидат-кметът за кмет на община Плевен Мирослав Петров, кандидатите за общински съветници от партия ГЕРБ, народните представители от ГЕРБ Владислав Николов и Ралица Добрева, граждани.

В района на фонтаните с жабките след това Мирослав Петров и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ представиха своите идеи за бъдещето на Плевен и общината.

„За съжаление в последно време Плевен е изолиран и е в застой. Избягват ни инвеститори, избягват ни и работни места. Не случайно премиерът и министрите посочват места като град Пловдив, които са приветливи за инвестиции и привличане на чуждестранни капитали. Нашата визия е това да се промени. Плевен заслужава повече!”, каза в обръщението си към плевенчани Мирослав Петров. Той подчерта, че Плевен не е готов за много възлови инфраструктурни проекти като посочи АЕЦ „Белене”, пътна свързаност, „Балкански поток” – всичко, което носи нови работни места и довежда хора.

„Статистиката показва, че при средна усвояемост на европейски средства в страната от около 3500 – 4000 евро на глава от населението в Плевен се падат едва по 400 – 500 евро. Това е показателно за отлив на младите хора от града ни. Липсват ни спортни зали, съоръжения, площадки. На плевенчани се налага да ходят в София и Русе, за да гледат турнири, концерти, спортни мероприятия. Прегърнал съм каузата за Арена „Плевен” като своя лична кауза и обещавам да я изградим”, добави още кандидатът за кмет Мирослав Петров. Той обърна внимание на възможността в Плевен да се развива медицинския туризъм. „Трябва да имаме ясна визия и да работим, за да развиваме нашия град. Плевен заслужава и може да бъде естествен икономически център на Северна България”, категоричен бе Мирослав Петров.

Мирослав Петров отправи покана към кандидат-кметовете от всички партии на 12 октомври от 11 часа в зала „Плевен” да отбележат Европейския ден на донороството и трансплантациите. „Нека мислим национално, нека бъдем съпричастни и да изразим своята благодарност към семействата на донорите, които спасяват животи. Нека поне за ден да няма политически нападки и да застанем заедно зад каузата”, призова Мирослав Петров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: