ДГ „Слънце” – Левски се включи в инициативата Европейски ден на спорта в училище

30.09.2019 9:35

На 27.09.2019 год. ДГ „Слънце”, град Левски се включи в инициативата Европейски ден на спорта в училище, координирана от сдружение „BG Бъди активен”. Основната цел на събитието е да стимулира физическата активност и здравословния начин на живот сред подрастващите в България и цяла Европа.


В двора на детската градина за децата бяха подготвени интересни спортни игри, танци и забавления от организаторите на събитието – госпожа Алиева и госпожа Иванова. Активни участници в спортния празник са 83 деца и техните учителки от групите: „Пчеличка”, „Лъвчета”, „Мики Маус” и „Палавници”. Децата се състезаваха отборно в различните активни дейности със спортен характер: Зумба танц „Папая – Electronic Song – Minions”, „Вкусни плодове за горските животни”, „Зеленчуци който не яде”, „Защо и как зъбчетата са болни и здрави”, „Пътуващи бутилки с вълшебна вода” и др..
Малките спортисти демонстрираха отлични двигателни умения, бързина, смелост и сръчност. За активното си участие децата бяха наградени с грамоти и лакомства.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: