Оперираха Сузи в Турция, туморът е отстранен, тя се чувства добре

29.09.2019 14:17

Добри новини за Сузан Мехмедова, 12-годишното дете от Плевен, което се бори с тежко заболяване. Майка й Бреза Иванова ни съобщи, че след 6-часова операция, която се е състояла в петък, туморът е отстранен. Детето вече се чувства добре, храни се, говори, дори се изправя по малко.

Ще припомним, че Сузи бе с диагноза тумор на главния мозък и се наложи да й бъде направена операция в клиника „Коч” в Истанбул. Тя беше насрочена за 20 септември, но след пристигането на момичето и майка й в Турция, са направени още изследвания и интервенцията се е състояла на 27 септември.

За да се стигне до там бяха нужни 25 000 евро, които семейството на Сузи успя да събере чрез дарителска кампания, в която се включиха много плевенчани, ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен,където учи детето, средства бяха отпуснати и от Общинския съвет. Освен това в града на много места бяха поставени дарителски кутии, а Наско Ментата и Софи Маринова пяха благотворително за Сузи. Така за няколко месеца нужната сума бе събрана.

Семейството ни минава през тежки изпитания, благодарим за подкрепата на хората, които ни помагат, казва Бреза Иванова. С нейно позволение публикуваме и снимка на Сузи след операцията. Днес докторът е сменил превръзката на малката си пациентка. Сузи се е нахранила добре и след това е заспала.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: