Екип от ДГ „Калина“ – Плевен участва в научно-практическа конференция в Шумен

29.09.2019 15:15

Директорът на ДГ “Калина“ – Плевен Жоржетина Атанасова и учителките Л.Русанова, М.Блажева, Л.Габрова, Т.Върбанова и Б.Василева взеха участие в Научно-практическа конференция „Предизвикателствата на съвремието и качеството на образование”, организирана от Община Шумен и Шуменският университет „Еп. Константин Преславски”. Те са участвали с доклади на тема “МЕТОДЪТ „ДИЗАЙН МИСЛЕНЕ“ В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ТЕХНОЛОГИЯ „СЕМИОТИКА-МАПИНГ-ДЕТЕ“ ЗА РАЗВИТИЕ НА УЧИЛИЩНА ГОТОВНОСТ“ и „НА ДЕТСТВОТО СА НЕОБХОДИМИ ВЪЗДУХ, СЛЪНЦЕ, ИГРА, РАДОСТ И СМЯХ“.

Конференцията, проведена в дните от 26 до 28 септември, е била посветена на 130 години от началото на предучилищното възпитание в Шумен. В нея взеха участие с 38 доклада преподаватели от различни университети в страната, директори и учители от градовете – София, Пловдив, Русе, Плевен, Мездра, Лозница, Нови пазар, Долна Митрополия и Шумен. Конференцията се проведе под научното ръководство на проф. д-р Ирина Колева от СУ „Св. Кл. Охридски“.

Участниците бяха включени в две работни секции: „Педагогически стратегии и технологии за иновативно образование. Образователен мениджмънт” и „Приобщаващо образование. Гражданско, здравно, екологично и интеркултурно образование. Развитие на професионалните компетентности на педагогическите специалисти”. Екипите на три шуменски детски градини – „Изворче”, „Космонавт” и „Дружба” представиха пред участниците в конференцията педагогически практикуми на основни и допълнителни форми на педагогическо взаимодействие.

Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: