64-ма състезатели мерят сили в Националния конкурс „Пътен полицай на годината“ в Плевен (галерия)

28.09.2019 11:13

Официалният старт на 27-я Национален конкурс „Пътен полицай на годината“ бе даден днес на площад „Възраждане“ в Плевен. В надпреварата отбори от всички областни дирекции на МВР демонстрират знания и умения, необходими на всеки пътен полицай за осъществяването на контрол по пътищата на страната. Сред официалните гости бяха министърът на вътрешните работи Младен Маринов, зам.-областният управител на област Плевен д-р Красимир Трифонов, зам.-кметът на Община Плевен Милен Яков, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов.

Участниците в надпреварата бяха приветствани от министър Младен Маринов и зам.-областния управител д-р Красимир Трифонов, а авиационен поздрав по повод официалното откриване на конкурса отправиха от ВВУБ “Георги Бенковски“ – Долна Митрополия.

По традиция в националния конкурс „Пътен полицай на годината“ младши автоконтрольори се състезават в дисциплините теоритичен изпит по специализирана подготовка, стрелба с пистолет, оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП, майсторско управление на мотоциклет и автомобил. Тази година в конкурса участват 64-ма състезатели от 29 отбора от 28-те областни дирекции, като ОД на МВР – Плевен се представя с два отбора.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: