Описаха в книга историята на ученик от ДФСГ „Интелект“ – Плевен

27.09.2019 12:20

Петьо Илиев е момче с характер и воля, толкова силни, че историята му достига до авторите на книгата „Духът е воля“. Животът не е бил благосклонен към Петьо от самото му раждане, но благодарение на семейството си и заобикалящата го среда, той проявява сила и воля на духа и днес е успешен и активен студент в УНСС. Петьо е с диагноза Детска церебрална парализа, но въпреки затрудненията той не позволява на нищо да го откаже от мечтите му. Особена заслуга за успехите му, той отдава на училището, учителите  и съучениците си. Ето какво споделя той:

„Средно образование завърших в Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“, специалност Икономическа информатика. „Учителите и съучениците ми в гимназията, бяха моето второ семейство“, долавям голямата благодарност в гласа на моя събеседник. – Те бяха тази среда, за която вече споменах в началото на разговора. Средата, която възпитава и изгражда характера. Учителите ме мотивираха да продължавам напред. Видяха потенциала в мен, работеха неуморно, за да го развия и ме накараха да повярвам в себе си. Те бяха хората, които ми показаха правилния път, винаги когато търсех вярната посока. Аз от своя страна успях да взема най-доброто от тях. Съучениците ми ме приеха като един от тях и никога не ме накараха да се почувствам различен. Помагаха ми във всякакви ситуации и бяхме навсякъде заедно, като едно голямо семейство. Главата на нашето задружно семейство беше класната ни – госпожа Денка Недялкова. Това беше времето, когато научих, че най-важният изпит е този по човещина. В това отношение в нашия клас всички бяха отличници! Така, само за 5 години за мен училището се превърна в нарицателно за истински приятели и за семейство“.

От 2017 година Петьо е студент в УННС, специалност „Финанси, счетоводство и контрол“.

Книгата „Духът е воля“ е личностна енциклопедия. … Всички герои в тази книга са подложени на някакво Божие изпитание. Но не хленчат! Защото духът рисува и с лявата ръка , както Злато Бояджиев!.

Информация и снимки: ДФСГ „Интелект“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: