Днес започва Европейски конгрес по роботизирана хирургия, организиран от МУ-Плевен

26.09.2019 9:09

 

Днес започва ХI Европейски конгрес по роботизирана хирургия с организатор Медицински университет – Плевен. Форумът ще се проведе в дните до 28 септември.

Европейският форум по роботика се провежда под мотото „Отвъд границите“, носещо посланието за разширяване на асоциацията с млади специалисти от Източна Европа, които в бъдеще ще прилагат високите технологии и новите хирургични методи в обучението и клиничната практика.

Конгресът ще се проведе в най-старата Алма Матер – Софийски университет „Свети Климент Охридски“. Форумът ще привлече в България цяла плеяда от най-изтъкнатите хирурзи в роботиката от САЩ и Европа, както и китайските партньори на МУ-Плевен, които ще изнесат пленарни доклади, споделяйки своя опит и визия за развитие на новите технологии и роботиката.

Очаква се в конгреса да вземат участие над 300 специалисти от Европа и Америка, както и много български лекари и студенти по медицина. За първи път в европейския форум по роботика ще участва т.нар. Световен Отбор (SLS WorldTeam) от топ хирурзи на Световната Лапароскопска Асоциация със специална интерактивна сесия „Хирургически изненади“в научната програма (https://sofia.sergs.org/scientific-programme/). Пленарни лекции ще изнесат водещи хирурзи от САЩ и Европа, като CamranNezhat (САЩ), PedroRamirez (САЩ), Robert Holloway (САЩ), RichardSatava (САЩ), JanPersson (Швеция), AngeloMaggioni (Италия), RainerKimmig (Германия) и др.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: