Арестуваха 40-годишен в Девенци при спецоперация за наркотици

26.09.2019 9:02

Вчера е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“ от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен и РУ – Червен бряг. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В 07:30 часа в село Девенци в дома на 40-годишен под навес непосредствено до къщата са намерени две якета, като в едното яке в горен десен джоб е открита електронна везна, а в другото – топче с неправилна форма с диаметър 1,5х1,5 см. съдържащо зелена тревиста маса и цилиндрична метална кутия с вместимост 250 мг., съдържаща зелена тревиста маса от рода на конопа със специфичен мирис на марихуана с общо тегло около 20 грама. По данни на 40-годишния зелената тревиста маса е марихуана. Назначени са експертизи.

Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг за престъпление по чл.354 а от НК. По случая продължават работа разследващ полицай и екип на РУ-Червен бряг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: