Продават плувен комплекс в Индустриалната зона на Плевен

26.09.2019 10:53

Да бъде продаден плувен комплекс, находящ се в Източната индустриална зона, целия с площ 5468 кв. м, реши Общинският съвет на Плевен. Продажбата ще бъде чрез публичен търг с тайно наддаване с предварително представяне на предложенията от участниците в общинска администрация. Съветниците приеха първоначална цена за обекта 395 000 лв. без ДДС и депозит за участие в търга в размер на 10 % от първоначалната цена.
Със свое решение от 29.06.2006 г. Общински съвет – Плевен, е обявил имота за публична общинска собственост с цел обекта да бъде отдаден на концесия. На проведените няколко такива процедури обаче кандидати не са се явили и процедурата е прекратена. С решение от 03.02.2014 г. отново на местния парламент имотът е обявен за частна общинска собственост и от тогава неколкократно в годините комплексът е предлаган на публични търгове, но отново без резултат. Днешното предложение за продажба на имота е във връзка със заявен интерес от страна на купувач. По този повод е изготвената пазарна оценка от оценител, която възлиза на 392 440 лв. без ДДС, в т. ч. стойност на земята – 117 620 лв.
Направената експертна оценка на имота от независим лицензиран оценител показва, че състоянието на обекта е изключително лошо. Покритият басейн е неизползваем от години, а двата открити басейна в имота са ползвани последно през лятото на 2010 година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: