С атрактивни демонстрации бе открита новата площадка за стрийт фитнес в Плевен /галерия/

25.09.2019 12:15

Легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев бе гост днес на откриването на професионална площадка за стрийт фитнес в Плевен, разположена в парк „Десети декември“.

„Благодаря за инициативата на Данчо, който се очертава сериозен приятел на град Плевен, тъй като ни обеща през пролетта тук да се проведе кръг от шампионата. Това е един огромен плюс за Плевен, защото градът ни отново ще се чуе в спортните среди“, каза при откриване на съоръжението днес председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев.

„Не мога да пренебрегна усилията на Общината и на кмета да имаме едно такова съоръжение, както и усилията им за развитието на стрийт фитнеса. Тенденциите на Международния олимпийски комитет са да се поощрява спорт в отворена среда.“, подчерта в приветствието си Йордан Йовчев. Той потвърди намерението в спортния календар за 2020 г. да бъде заложено състезание по стрийт фитнес в Плевен, тъй като градът ни вече разполага с модерна площадка.

След официалните думи по откриването бе направена демонстрация, в която участваха световната шампионка в лека категория по стрийт фитнес 18-годишната Цвети Станева и 14-годишната Жасмина Бояджиева, която е вицешампионка.  Включиха се и двама младежи от Плевен, запалени по стрийт фитнеса.

Ще припомним, че площадката бе изградена по идея на Йордан Йовчев. На свое заседание Общинският съвет на Плевен одобри схемата за разполагането му на територията на парк “Десети декември”. Площадката реално вече се ползва от плевенчани вече повече от месец.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: