Млад фармацевт от Плевен с трета награда и приз за българска песен в международен конкурс

25.09.2019 7:50

През изминалия уикенд се проведе международният конкурс за поп музика ,,Морски звездички” в град Варна. Конкурсът е за индивидуални изпълнители, вокални състави и дуети, разделени в 5 възрастови групи. Според регламента на конкурса участниците се представят с две песни, едната от които на български ,а другата по избор.

Трета награда на конкурса и награда за изпълнение на българска песен отиде при младия плевенски поп изпълнител и фармацевт Светлозар Христов. Той се състезава в най-голямата възрастова група от 18 до 25 и е оценяван от международно жури в състав: председател обичаната от малки и големи примадона на българската естрада Мими Иванова и членове: Дамян Попов, Георги Янков, Александър Адреев и случайно избран вокален предагог чрез жребий в деня на конкурса. Участниците са били оценявани от журито чрез явно гласуване с;ед приключване на всяка върастова група с оценки от 1 до 10.

Младият фармацевт работи в една от най-големите вериги в града и през свободното си време се отдава на музиката. До момента Светлозар има над 30 награди от национални и международни конкурси. Създал е и първата си авторска песен, която е дело на известния композитор Светослав Лобошки. В момента той работи и по своето второ авторско парче, което се създава в сърцето на Лондон от млад композитор, а негов вокален педагог е маестро Аделина Колева – създател и откривател на много от българските звезди и таланти в страната.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: