Двоен празник събра плевенчани днес на пазара (галерия)

25.09.2019 13:38

Двоен празник събра плевенчани днес на пазара. Повод за него бе откриването на обновения пазар, както и отбелязването на 30-годишнината на общинската фирма „Тибор“ ЕАД. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха изпълнителите от Северняшкия ансамбъл, а тези, които се осмелиха да хапнат люто чушле или да споделят как приготвят туршия или домашно вино, получиха подаръци.

Изпълнителният директор на „Тибор“ Лидия Железарова върна лентата в годините назад – от създаването на фирмата през 1989 г., през настъпилите промени и обособяването на 205 търговски щанда в сградата на РУМ „Мизия“ през 1999 г., създаването на по-добри съвременни условия за търговците на плодове и зеленчуци с изграждането на сегашния пазар през 2005 г., преустройството на РУМ „Мизия“ през 2010 г. до ремонта на пазара през това лято. Надявам се, че след всички положени усилия успяхме да създадем едно приятно място за всички – и за търговци, и за клиенти, сподели Железарова. Тя подчерта, че през всички години на съществуването си „Тибор“ се е радвала на отлично взаимодействие с общинската управа. Има ли ги добрите намерения и подкрепата от Общината, всичко може да се случи, категорична бе Лидия Железарова.

Приветствие за празника отправи изпълняващият длъжността кмет на Община Плевен Милен Яков, който отбеляза, че в исторически план град Плевен винаги е бил свързан с търговията на плодове, зеленчуци и животни. Той заяви, че през последните години дейността на фирма „Тибор“ се развива успешно, като на територията на пазара са били извършени редица дейности по реновиране, не скривайки, че за него е удоволствие да открие обновения пазар на Плевен.

Автор: Виктория Тошева

#тагове:

НАЙ-НОВИ: