С водосвет откриха новия пазар в Червен бряг (галерия)

24.09.2019 15:22

С водосвет днес официално бе открит основно реконструираният общински пазар в Червен бряг. Стойността на проекта е 2 143 386 лева. Реновираната стара търговска площ е в размер на 457 кв. м, а новата търговска площ е 1006 кв. м. Броят на търговските обекти е 58, а масите са 48, разположени на площ от 286 кв. м. Реновирането на пазара изцяло е финансирано с бюджетни средства от местни данъци. Всички търговски обекти там вече са наети с изключение на четири малки, които предстои да бъдат наети до средата на октомври. Предстои Община Червен бряг да формира и група, която да отговаря за поддръжката и чистотата на пазара.

„Обещанията се дават, за да се изпълняват и когато преди четири години обещахме, че Червен бряг ще има нов модерен пазар, скептиците бяха повече от оптимистите. Но така или иначе новият пазар е пред нас“. С тези думи се обърна към жителите на Червен бряг инж. Данаил Вълов, който отбеляза, че пазарът ще бъде ползван не само от червенобреждани, но и от хората от съседните общини. Инж. Вълов изтъкна, че пазарът е най-големият обект на територията на общината, изграден с парите на местните данъкоплатци, а Община Червен бряг няма причина да се срамува от инвестираните средства. Нека се знае, че това съоръжение е направено от сегашните граждани на Червен бряг, така както техните предци са изграждали училища, мостове и пътища, за да го има града, каза още той. Данаил Вълов изрази убеждението си, че ще минат години и следващите поколения би трябвало да си спомнят с чий пари е построено това съоръжение, с което до голяма степен центърът на Червен бряг придобива модерен европейски облик.

В словото си инж. Вълов припомни, че през тази година се честваха две кръгли годишнини – 90 години град Червен бряг и 120 години гарово селище. „Всеки, който познава историята на развитието на Червен бряг, знае, че селището е възникнало край жп линията и основният поминък в началото е била търговията. Във времето търговията се запази, като основен отрасъл и затова смятам, че жителите на общината имат основание да ползват една такава придобивка“, каза още той.

Юлиян Ваклинов, управител на на строителната фирма-изпълнител консорциум ДЗЗД ЦЕРБ ЕАД – ЦЕРБ БИЛД ЕООД, благодари на ръководството на Община Червен бряг за оказаното съдействие и лично на инж. Данаил Вълов, както и на Проектантско бюро „Цикалов и архитекти“ за добре свършената работа. Ваклинов се извини на гражданите на Червен бряг за причиненото временно неудобство, както и на търговците за пропуснатите ползи по време на реконструкцията на пазара и пожела всички да ползват със здраве новата придобивка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: