Бронз за Радослав Панталеев от Световното в Русия

20.09.2019 15:11

Радослав Панталеев спечели бронзов медал на световното първенство по бокс в Екатеринбург (Русия). Боецът ни в категория до 91 килограма загуби полуфиналната си среща от представителя на домакините Муслим Гаджимагумедов. 22-годишният руснак успя да се възстанови от тежкия хематом на главата, заради който бе под въпрос за мача, и се качи на ринга.
Още в първия рунд е видя, че Гаджимагумедов не е удобен на Панталеев. По-ръстовият руснак търсеше клинчове, когато Радо влизаше в близък бой. Така Гаджимагумедов взе първите два рунда.
В третия боксьорът ни се хвърли да печели, но вече бе късно. Руснакът успя да засече няколко атаки на Панталеев, като в края на рунда съдията на ринга Реймънд Морли от Англия дори отброи нокдаун на българина. Така Панталеев падна с 0-5 и донесе първи медал на мъжкия ни бокс от световно първенство от 2009 година насам, когато Детелин Далаклиев стана шампион на планетата в Милано. За последно бронзов медал от мондиал пък е печелил Кубрат Пулев, който става трети на първенството в Китай през 2005 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: