Малко над 400 лв. събрани на благотворителен базар в подкрепа на военноинвалид в Плевен

19.09.2019 16:02

420,27 лв. е събраната сума от проведения в Плевен благотворителен базар в подкрепа на военноинвалид. Инициативата бе организирана от Дружество „Военноинвалид“ – Плевен и Фондация „Чудесата на децата“.

Изказвам специална благодарност към членовете на Дружеството, които въпреки ниските пенсии и недоимъка се включиха и подкрепиха колегата си по съдба. Още веднъж Вие доказахте, че сте достойни българи, казва Илиян Христов, председател на Дружество „Военноинвалид“ – Плевен.

Ще припомним, че базарът имаше за цел да подпомогне Йонко Кръстев, който по време на отбиването на редовната си наборна служба получава тежка двустранна коксартроза с тежък функционален дефицит. През последните години успява да събере нужните средства и си прави операции за смяна на двете тазобедрени стави, но интервенцията на дясната се оказва неуспешна и се налага да се направи повторна операция.

Йонко е женен и има момиченце, което се ражда със заболяване на гръбначния стълб, прикована е към инвалидната количка. Съпругата му обгрижва и двамата. Желанието на мъжа е да се оправи по-скоро и да бъде в помощ на семейството си като се надява.

Ако искате да помогнете на Йонко, може да се свържете с Дружество „Военноинвалид“ – Плевен или Фондация „Чудесата на децата“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: